joi, 7 decembrie 2023

ULEI si PRAJITURA CU DOVLEAC

“Uleiul din semințe de dovleac
Este un remediu redutabil în infecții urinare și cancer de prostată
Medicina tradiționala recunoaște beneficiile uleiului de semințe de dovleac în cazul infecțiilor urinare și în afecțiunile prostatei.
Uleiul reface elasticitatea prostatei, fiind eficient în adenomul de prostată.
Cel puţin 40% din femei şi 15% din bărbați suferă cel putin o infecţie urinară de-a lungul vieţii. O cură cu ulei de seminţe de dovleac poate rezolva problema infecțiilor urinare. Poate fi utilizat indiferent de vârstă, consumat ca atare sau în asociere cu medicaţia prescrisă de medic.
Uleiului de seminţe de dovleac: armă împotriva îmbătrânirii, datorită cantităţii crescute de acizi graşi nesaturaţi, seleniu, zinc şi vitamina E, fiind un puternic antioxidant, care devine astfel o armă eficientă împotriva îmbătrânirii, fiind foarte apreciat pentru îngrijirea pielii şi părului.
Previne căderea părului, ridurile de la nivelul feţei, vergeturile din timpul sarcinii.

Compoziția uleiului de seminţe de dovleac se mai remarcă prin efectul antiinflamator, motiv pentru care poate fi utilizat cu succes pentru calmarea crampelor şi durerilor abdominale, musculare, articulare.
Conține: vitamine: A, D, E, F, K, complex de B-uri, zinc, calciu, fier, proteine, acizi grași polinesaturați, Omega 3, 6 și 9, bogat în caroten (de aici și culoarea uleiului).

Este recunoscut pentru puterea sa de a distruge paraziții intestinali (efect antihelmintic) foarte repede, acționează la nivelul terminațiilor nervoase și menține un tonus muscular sănătos, ajută în tratarea afecțiunilor de prostată, afecțiuni ale ficatului, stimulează tracul intestinal și ameliorează constipația.
- Are puterea de a se absorbi integral în organism într-un timp foarte scurt, cu efecte benefice în aproape toate afecțiunile gastrice.
- Protejează celulele de radicalii liberi și contribuie la păstrarea sistemului imunitar cât mai sănătos.
- Are rol în a produce insulină și de a regla activitatea pancreasului și de a-l proteja.
- Este un bun distrugător al grăsimilor rele aflate pe artere și vene, dar are proprietăți și la nivelul funcțiilor endocrine.
La nivel cosmetic, previne vergeturile, dă elasticitate pielii, hidratează în profunzime, lasă pielea catifelată.
Folosit ca mască de păr, la nivelul scalpului, ajută la reglarea seboreii, îndepărtarea mătreții și regenerarea părului.
Tratarea unghiilor cu ulei din semințe de dovleac le ajută să rămână tari, cu aspect frumos și să nu se exfolieze.
Multa sănătate!!!”
Sursa: Victor Rob  

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>