sâmbătă, 9 decembrie 2023

CEAIUL de MĂRAR PENTRU boli de OCHI

 

CEAIUL de MĂRAR tratează sau vindecă cele mai comune boli de OCHI

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/ceaiul-de-marar-trateaza-sau-vindeca-cele-mai-comune-boli-de-ochi/?

Ceaiul din frunze sau semințe de mărar tratează sau vindecă problemele ochilor. Administrat intern sau aplicat extern, sub formă de comprese, ceaiul de mărar poate fi transformat cu ușurință într-un prețios adjuvant pentru tratarea bolilor ochiului. Pentru înlăturarea celor mai comune probleme/afecțiuni care afectează ochii, se poate apela la tratamentele zilnice cu ceai din frunze sau semințe de mărar. Ceai din semințe de mărar, pentru glaucom

Peste 1 linguriță semințe de mărar râșnite se toarnă 250 ml apă clocotită, se pune pe foc într-un vas și se aduce până la punctul de fierbere. Se îndepărtează de pe foc, se acoperă și se ține la infuzat o oră. Se consumă câte 50 ml, de 4 ori pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se repetă. 

Ceai din frunze de mărar – blefarită și conjunctivită Trei lingurițe de frunze uscate sau o mână de frunze proaspete de mărar se pun la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Maceratul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final se amestecă cele două extracte.

Ca adjuvant în blefarită și în conjunctivită: se umezește o bucată de tifon cu ceai de mărar; compresa se pune peste ochii cu pleoapele închise și se lasă timp de 1-2 ore (din timp în timp, compresa se mai înmoaie în infuzie pentru a fi păstrată umedă). Acest tratament are efecte antibacteriene și antiinflamatoare, reduce senzația de jenă și de mâncărime la nivelul ochiului. 

Decoct din semințe – ochi inflamați Se prepară un decoct de semințe de mărar (30 g într-un litru de apă), fierte timp de 5 minute. Contra inflamației ochilor și a pleoapelor, se apleacă fața deasupra vasului luat de pe foc și se acoperă capul cu un prosop. Infuzie de semințe – urcior Peste 1 lingură de semințe de mărar se toarnă 1 cană cu apă clocotită, se acoperă și se lasă să stea timp de 20-25 de minute. Se filtrează și se fac tamponări cu vată cu această infuzie.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>