sâmbătă, 9 decembrie 2023

PRAJITURA sănătoasă din mere si seminte

   

Nu am mai mâncat zahăr de un an 

  

  

Vitamine pentru pitici (și nu numai), pe timpul iernii
=========================================
Cea mai mare concentrație de vitamine o găsiți la fructele de pădure. Și pentru că la unele magazine au iarna zmeură și mure congelate (evident, vă puteți pune și voi la congelator, de vara), vă spun cum să faceți un smoothie gustos și hrănitor pentru refacerea necesarului de vitamine și întărirea sistemului imunitar. Merge bine și la pitici și la adulți, inclusiv la bătrâni sau la persoanele cu deficit de factori nutritivi esențiali.
Ar trebui consumat dimineața, de preferat cu o oră înaintea micului dejun.
Vă trebuie:
- 150g zmeură sau mure (sau ambele)
- 1 banană medie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 6 curmale
- 12 stafide
- miezul a 3 nuci
Puneți de seara într-un bol sau într-o cană 150ml apă, adăugând curmalele, stafidele și nucile. Dacă nu aveți curmale, puteți folosi prune uscate. A doua zi dimineața, puneți într-un blender fructele rehidratate cu tot cu apa în care au stat, adăugând o lingură de zeamă de lămâie, zmeura, murele și banana. Dacă după mixare vreți să fie mai dulce, adăugați o linguriță de sirop de agave sau o linguriță de miere. La acest smoothie se poate pune o lingură de polen sau de fructe de cătină (cei care aveți). Îți dă energie și voioșie, reface necesarul de vitamine și te scapă de răceli.
Cei cărora le place aventura, pot folosi în loc de cei 150ml de apă, o infuzie din plante aromatice (mentă, soc, lavandă, salvie, salcâm, tei, cimbrișor, scorțișoară, cuișoare măcinate, petale de trandafir), sau alte plante medicinale cu scop bine definit: echinacea (pentru creșterea imunității), cimbrișor (antiseptic), nalbă mare sau pătlagină (inflamații ale sistemului respirator), mușețel (emolient, antibacterian). În acest fel, smoothie-ul nostru va fi înnobilat cu arome discrete, îmbinate armonios cu aromele fructelor de pădure.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>