luni, 7 decembrie 2009

CLISMA TERAPEUTICA



Chiar de curand, o cunostiinta a mea avea simtome de frig acut si dureri ciudate, puternice pe toata zona de abdomen inferior;ajunse-se sa nu poata face nici un efort pentru ca simtea ca ameteste si nu se poate tine pe picioare; la doctor toti o trimiteau la analize, care nu evidentiau nimic deosebit...
Din fericire pentru ea, a prins recomandarea de a face clisme; dupa primele 3 clisme nu mai avea nici un asemenea simptom si se simtea normal in afara unei jene interioare; bineinteles ca doctorul de familie a trimis-o la ginecolog...care i-a dat si tratament; inainte de a cumpara tratamentul i-am spus ca era o iritatie datorita clorului din apa cu care facu-se ceaiul pentru clisma, care ii va trece de la sine in cateva zile--a asteptat si asa a fost........fara medicamente.
Asa ca m-am hotarat sa postez aici, pentru toti care isi doresc sa primeasca informatia, despre CLISME.

Este deja bine-cunoscut faptul ca 70% din imunitate este data de intestine. Iar daca activitatea acestora este dereglata, va avea de suferit si eficienta sistemului imunitar. Irigatia colonului ajuta la eliminarea toxinelor si deseurilor din organism, la iindepartarea simptomelor neplacute cauzate de indigestie (dureri abdominale, balonare, senzatie de voma), la combaterea insomniilor, a starilor de nervozitate, favorizeaza absorbtia vitaminelor si mineralelor, regleaza greutatea corporala.
Toxinele din intestin conduc la imbolnavire
Atunci cand suferi de constipatie sau cand organismul da semne de oboseala (te simti fara vlaga, apatic, irascibil), poti apela la "curatarea intestinului gros. Intarzierea digestiei si a eliminarii deseurilor impiedica organismul sa elimine in intregime resturile alimentare de pe peretii tubului digestiv. In acest fel, toxinele zabovesc prea mult timp la nivelul intestinelor si,in loc sa fie eliminate, vor fi resorbite si vor ajunge iin sange si limfa, ducand la deteriorarea starii generale de sanatate. Din cauza alimentatiei dezechilibrate, bogata in grasimi si conservanti, dar saraca in fructe si legume, tot mai multi oameni sufera de constipatie. Un simptom care, de altfel, poate genera numeroase boli.
Cum este posibil?
Ce legatura pot avea insomniile, afectiunile cailor respiratorii sau bolile de piele cu intestinul gros? Ei bine, au legatura, caci la nivelul colonului sunt proiectate energetic toate organele si glandele principale din corp. Deseurile care stagneaza la un anumit nivel al acestuia vor afecta organul care este proiectat pe zona respectiva.
O masura de prevenire si de tratare :
Irigarea periodica a colonului este recomandata in afectiuni ale pielii, acnee, furunculoza, boli digestive, litiaza renala si biliara, diabet, infectii ale aparatului uro-genital, infectii ale cailor respiratorii superioare (amigdalita, faringita, guturai, gripa), astm, parazitoze intestinale, tulburari de menstruatie, diaree, constipatie, nevroza, astenie.
De retinut! Clisma este indicata nu doar pentru tratarea diverselor afectiuni, ci si persoanelor sanatoase care doresc sa previna iimbolnavirea.
O cura de 7-10 zile facuta o data la sase luni va aduce beneficii importante starii de sanatate. In aceasta perioada se va face cate o clisma pe zi sau la doua zile. Pentru intretinere, dupa incheierea acestei cure se pot face una-doua clisme pe luna. In caz de constipatie cronica, perioada de cura se va prelungi la 21 de zile, timp in care se efectueaza o clisma pe zi sau una la doua-trei zile (in functie de toleranta organismului).
Cum se procedeaza? Este de preferat sa se foloseasca un irigator cu canula din material moale (poate fi cumparat din farmacii), avand o capacitate de 1-1,5 litri. Furtunul si canula se spala bine inainte cu apa si sapun, se clatesc si se fierb (daca materialul permite) sau se cufunda pentru 1-2 minute in apa clocotita. Vasul plin se agata cu un carlig de perete; trebuie sa existe o diferenta de cel putin o jumatate de metru intre canula si rezervor, pentru a se crea presiune. Pentru lubrifiere este bine sa se utilizeze o capsula de vitamina E - se stoarce lichidul pe varful canulei. Pozitia din timpul clismei: indoit de la mijloc, cu pieptul mai jos decat fesele, pentru ca apa sa poata ajunge iin toate portiunile colonului. Lichidul nu trebuie sa patrunda cu o presiune prea mare, pentru a nu forta peretii intestinului. De obicei se introduce un litru de lichid, dar se poate introduce si mai putin daca apare senzatia de jena. Dupa aceea, este bine ca lichidul sa fie mentinut iin intestin 5-10 minute, timp iin care persoana fie se plimba, fie sta culcata si se intoarce cand pe o parte, cand pe alta. Evacuarea se va produce in jeturi.

Contraindicatii: Persoanele care sufera de maladia Crohn, hemoroizi, tumori rectale sau intestinale, colita ulceroasa, hemoragie sau interventii chirurgicale recente la nivelul colonului, boli acute ale intestinului gros, precum si persoanele foarte slabite nu trebuie sa apeleze la clisme fara sa ceara sfatul medicului. Irigarea frecventa a colonului trebuie evitata si de catre persoanele care prezinta tulburari cardiace sau renale.
Cu ce putem face clisma?
Cafea. Ajuta ficatul sa elimine toxinele si secretiile biliare, fiind recomandata si iin bolile degenerative. Intr-un litru de apa distilata sau apa de izvor se fierb 4 lingurite de cafea timp de 15 minute, apoi se strecoara.
Suc de lamaie. Elimina toxinele, curata excelent colonul, reface flora intestinala. La un litru de apa calduta se adauga sucul de la doua lamai. In caz de constipatie se alterneaza, zilnic, clisma cu suc de lamaie si cea cu cafea.
Bors de cereale. Nu este o clisma de curatire, ci de refacere a florei intestinale, in special dupa o cura de antibiotice. Mai este utila iin caz de balonare, infectii micotice (candida), diabet, cancer. La un un litru de apa se adauga 100 ml de bors. In loc de bors se poate utiliza iaurt natural (una-doua linguri). Lichidul trebuie mentinut cat de mult posibil (o ora daca se poate), de aceea este recomandabil ca inainte sa se faca o clisma cu apa curata.
Usturoi. Rol detoxifiant, aduce un plus de minerale, echilibreaza pH-ul apei, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste circulatia periferica ("sindromul mainilor si picioarelor recii), combate nevralgiile. La un litru de apa se adauga o lingura de suc de usturoi.
Apa de argila. Dezintoxica, remineralizeaza, curata foarte bine intestinul, stimuleaza rezistenta organismului, are proprietati regenerante, antiseptice si bactericide. Este recomandata si in tratarea infectiilor respiratorii, renale si digestive, litiaze, parazitoze intestinale. Clisma se efectueaza dimineata, pe stomacul gol- dar apa de argila se pregateste de seara (la un litru de apa se pun doua linguri de argila) sau seara, inainte de culcare.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>