marți, 19 aprilie 2022

URZICA

 

De mii de ani oamenii din intraga lume au folosit urzica pentru a trata o varietate mare de afectiuni

Unele dintre cele mai importante beneficii ale urzicii includ capacitatea de a 
detoxifica organismul,
imbunatateste eficienta metabolismului
stimuleaza sanatatea imuna
creste circulatia, 
gestioneaza menstruatia, 
minimizeaza simptomele menopauzei, 
vindeca conditiile cutanate, 
protejeaza sanatatea renala si a vezicii biliare, 
scade inflamatia, 
creste masa musculara, 
regleaza activitatile hormonale, 
previne diabetul, 
scade tensiunea arteriala, 
calmeaza hemoroizii si 
imbunatateste conditiile respiratorii.

Obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicatie plauzibila. 
Aparent, planta contine antihistaminice si antiinflamatoare naturale. Se credea ca frunzele intepatoare ajuta patrunderea acestor substante in locurile afectate.
Gama larga de substante nutritive benefice gasite in urzici, le fac un detoxifiant ideal pentru organism, curatand corpul de toxine
Ca substanta diuretica, urzica poate sa asigure ca acele toxine sunt neutralizate si apoi eliminate rapid. 
De asemenea, stimuleaza sistemul limfatic, ajutand la scaderea toxinelor in exces din ficat.

Ceaiul de urzica este recomandat femeilor care sufera de menstruatii dureroase si protejeaza impotriva sangerarii excesive, deoarece actioneaza ca un coagulant. Acesta poate atenua crampele si balonarea. Urzica contribuie la stimularea productiei de lapte si va usura lactatia pentru nou-nascuti.

Combinatia dintre continutul ridicat de vitamina C si continutul de fier, face urzica ideala pentru stimularea productiei de celule rosii in sange. Vitamina C optimizeaza absorbtia fierului, in timp ce fierul este o componenta cruciala a hemoglobinei..

 Astfel, circulatia si vindecarea ranilor creste, iar extremitatile corpului primesc o oxigenare esentiala pentru a creste nivelul de energie
Din acelasi motiv, urzica este recomandata pentru ameliorarea oboselii sau anemiei, caracterizata prin slabiciune musculara generalaepuizaredificultati cognitive si dureri de cap.

Are puterea de a curata pietrele la rinichi si la nivelul vezicii biliare, prevenind agravarea acestor conditii dureroase. 

Ca diuretic, urzica ajuta la eliminarea rapida a toxinelor, protejand astfel infectiile vezicii urinare si retentia excesului de lichide.

Urzica este eficienta impotriva diferitelor afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita sau durerea musculara cronica. Cercetarile au aratat ca ceaiul de urzica poate trata in mod eficient durerile musculare, guta, si poate reduce simptomele artritei.

Desi nu auzim multe despre bor, acesta este inca un element mineral important in corpul nostru, gasit in urzica. Borul a fost legat stiintific de mentinerea continutului de calciu in oasele noastre, ceea ce inseamna ca urzica poate ajuta la incetinirea debutului osteoporozei.

Urzica a fost legata de tratamentul unei varietati de afectiuni respiratorii, incluzand febraastmul si alte alergii sezoniere

Studiile au aratat ca anumite combinatii de extract din urzica reduce semnificativ reactiile alergice

Toata planta afecteaza pozitiv inima. Cercetarile au aratat ca ceaiul de urzica baut regulat ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la ameliorarea tensiunii si stresului asupra sistemului cardiovascular.

Urzica s-a dovedit a fi un mijloc eficace de prevenire a cresterii prostatei

Datorita proprietatilor sale antioxidante reduce aparitia cicatricilor si petelor si promoveaza efectele de anti-imbatranire reducand ridurile si petele de varsta.

Atentie! Desi multe dintre aceste beneficii pentru sanatate par miraculoase, este important sa retineti ca unele dintre aceste remedii pentru tensiune arteriala crescuta, zahar din sange ridicat si menstruatie pot avea si reactii adverse. Este intodeauna recomandat sa vorbiti cu medicul dumneavoastra inainte de a adauga in dieta alte remedii pentru sanatate.
Sursa: http://www.livestrong.com/article/440537-nettle-tea-benefits-and-warnings/; https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-664-stinging%20nettle.aspx?activeingredientid=664

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>