Vindecă-te!
Zerul este un leac extrem de valoros, cu efecte tămăduitoare pt oameni. Este bogat în vitaminele din complexul B, calciu, potasiu si iod.
Proteinele din zer conțin cea mai mare concentratie de lanturi de aminoacizi. Productia de anticorpi se realizează numai sub acțiunea aminoacizilor, unul dintre cei mai importanți fiind cisteina.
Se recomanda in:
1. tuberculoza pulmonara
2. hepatita
3. afectiuni ale pielii.
4. stimuleaza imunitatea prin continutul de lactoferina.
5. protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare.
6. este bun adjuvant in tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare si osteoporozei.
7. bolile de stomac si intestine, in cazuri de obezitate, constipatie, chiar si pentru sugari.
8. intareste unghiile si parul
9. netezeste pielea si o catifeleaza.
10. elimina problemele de tranzit interstinal.
11. controlează greutatea.
12. elimina reziduurilor din organism
13. potoleste foamea
14. topeste grasimile.
15. îndepărtează setea.
16. stimuleaza corpul in producerea colecistokininei, un hormon care da senzatia de satietate si poate ajuta la pierderea in greutate.
17. ajuta la cresterea muschilor scheletici.
18. ajuta la recapatarea fortei in cazul femeilor diagnosticate cu HIV.
19. ajuta in unele afectiuni precum guta.
Atentie!
Se fac cure de 2-3 luni, in care se beau 3 cani de zer pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
20. stopeaza dezvoltarea tumorilor
21. scleroza multipla.
Atentie!
Doua-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sange, scad procentul de colesterol din ficat si protejeaza sistemul cardio-vascular.
Jumatate de litru de zer consumat zilnic creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile.
Consumul zilnic de urda, 100 de grame minimum, creste in timp capacitatea naturala de aparare a organismului, care devine mult mai rezistent la infectiile virale si bacteriene.
Urda este un preparat obtinut din separarea zerului de branza si i se mai spune extract de proteina de zer.
In mai multe cazuri de cancer:
1. de san cu metastaze
2. cancer de pancreas
3. cancer de ficat
se recomanda 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru de zer) administrate zilnic, timp de 6 luni pt regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei si a numarului de limfocite.
Un tratament de o luna, in care se bea cate o jumatate de litru de zer pe zi, rezolva anemia.
Zerul ajuta la:
1. imbunatatirea frunctiilor cognitive
2. scaderea starilor de insomnie.
3. absorbtia calciului si prevenirea osteoporozei.
4. reducerea tensiunii arteriale.
5. imbunatateste functionarea rinichilor si a ficatului
6. stimuleaza tranzitul intestinal
7. contribuie la refacerea florei gastrointestinale
8. normalizeaza functionarea sistemului nervos
9. ajuta in cazurile de reumatism, hipertensiune
10. imbunatateste circulatia sanguina
11. previne aparitia aterosclerozei.
Retine!
La raceala, un pahar de zer in care ati adaugat si fructe proaspete va face minuni.
Zerul:
1. creste densitatea minerala osoasa.
2. stimuleaza lactatia la femei
3. este diuretic, stimuleaza activitatile intestinelor (de doua ori pe zi, se recomanda consumul unei cesti de zer indulcit cu putina miere).
4. sub forma de comprese, ajuta in afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau degeraturile.
Atentie!
Pentru eczeme, se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasa vreme de 60 de minute, dupa care se indeparteaza si se lasa zona tratata sa se usuce.
Tratamentul se repeta zilnic, vreme de doua saptamani.
In degeraturi, zonele afectate se invelesc in tifon inmuiat abundent in zer. Se lasa astfel invelite vreme de o ora, dupa care se spala cu apa.
Zerul este folosit pentru:
1. mastile de regenerare si de albire a tenului
2. intarirea firului de par.
Stati 15-20 de minute in cada cu apa calda in care ati adaugat doi litri de zer.
Efectul va fi o piele catifelata si elastica.
Spalati-va pe fata cu zer de doua ori pe săptămână. Veti constata ca aratati cu 10 ani mai tinara. Iar daca adaugati in el si fulgi de ovaz, nu veti gasi un produs natural mai bun pentru peeling.
Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicand aceasta masca pe fata si masati usor. Dupa câteva minute, spalati fata cu apa călduța.
Retine!
Zerul administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara abundenta si este in același timp diuretic.
Cura cu zer e recomandata dimineata pe nemancate.
Se consuma 200 ml de zer proaspăt.
Cura dureaza 3-4 saptamani.
Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta preferata de shake, cu lapte degresat, lapte de soia, băuturi cu lapte de migdale sau ovaz.
Zerul se pastreaza in recipiente uscate si răcoroase.
Preluare modificata.
Bună dimineața, dragilor!
Zerul este un lichid care rămâne în urma preparării brânzeturilor.
Are o culoare galbenă, este tulbure şi are un gust acru, dar este şi foarte sănătos, având multe vitamine, potasiu, calciu şi iod.
Conţine substanţe hrănitoare şi poate fi asimilat cu laptele, cu excepţia faptului că are mai puţine grăsimi.
Nu doar persoanele care vor să slăbească trebuie să ştie cât de sănătos este zerul din lapte de vacă sau lapte de capră, ci şi acelea care nu au un ten perfect sau se înroşesc repede.
Mai mult, beneficiile lui sunt cunoscute de pe vremea străbunicilor care foloseau acest preparat aproape zilnic, fie în mâncăruri sau simplu, la mic dejun.
Poate nu mulţi ştiu însă să facă diferenţa dintre un iaurt şi un zer consistent care mai este cunoscut sub denumirea de "lapte bătut". Probabil străbunicii noştri au ştiut ceea ce medicii sau nutriţioniştii subliniază azi, că zerul conţine aminoacizi şi o cantitate mare de proteine, fiind indicat să se consume pentru a avea energie, chiar şi dacă este consumat la mic dejun, pe stomacul gol.
Zerul este indicat mai ales în cazul persoanelor care fac efort fizic susţinut deoarece conţine substanţe hrănitoare, este uşor la stomac şi poate fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet pentru că conţine mai puţine grăsimi decât laptele.
Zerul stimulează imunitatea şi protejează împotriva demineralizării dentare, fiind recomandat şi viitoarelor mămici.
O dietă cu zer nu este foarte greu de ţinut, mai ales pentru cei care adoră gustul acrişor al produsului obţinut în urma fabricării brânzeturilor, după ce substanţele lichide se scurg.
Proteina din zer conţine un nivel mare de cisteină, un aminoacid special care ajută la creşterea nivelului de glutation, care ajută sistemul imunitar prin combaterea bacteriilor şi virusurilor.
De asemenea zerul conţine leucină, care promovează pierderea de grăsime.
De asemenea, pudrele din zer conţin anumite substanţe care dau senzaţia de saţietate, motiv pentru care se consumă mai puţine calorii. Calitatea cea mai mare a zerului este că nu conţine multe calorii, astfel că poate fi uşor adaptat în orice tip de dietă.
Important este ca zerul să fie de bună calitate, cel mai bun fiind cel produs acasă.
Zerul conţine aproximativ 48 de kilocalorii, motiv pentru care este indicat şi copiilor care suferă de obezitate infantilă.
Zerul este de obicei foarte bine tolerat, însă persoanele cu contraindicaţii la lactoză trebuie să fie mai atenţi.
Există de asemenea persoane care sunt alergice la zer.
O sugestie de dietă este următoarea: adăugaţi în fiecare zi câte 250 ml, deci în fiecare zi veţi bea mai mult zer, însă treptat.
În prima zi începeţi cu un litru, care se bea treptat pe parcursul zilei.
În următoarele zile adăugaţi cantităţii de un litru câte 250 ml astfel ca în a cincea zi să beţi 2 litri.
După care este nevoie să scădeţi câte 250 ml zilnic, până beţi din nou un litru.
Această cură simplă se poate repeta după o lună.
Dieta nu obligă să renunţi la anumite alimente, însă trebuie să se acorde o atenţie deosebită la alimentaţie deoarece aceasta trebuie să fie echilibrată din punct de vedere nutriţional.
În timp se poate observa cum silueta se îmbunătăţeşte, musculatura se tonifiază şi devine mai fermă.
Datorită faptului că este bogat în acid orotic (vitamina B13), care contribuie la curăţarea vaselor de sânge şi la scăderea nivelului de colesterol, zerul detoxifică organismul, protejează flora intestinală, îmbunătăţeşte digestia şi curaţă organismul de toxinele acumulate în timp.
Cu toate acestea, persoanele cu probleme de rinichi sau ficat ar trebui să evite proteinele din zer, sau cel puţin să se consulte cu un nutriţionist înainte de a le consuma.
Cu siguranță că ți-ai luat lingurița cu miere și de aceea, te pupic dulce și-ți urez o zi minunată!
#Zer cu suc de lămâie - coktailul perfect pentru sănătatea ta+
#Zerul este un produs bogat în acid lactic și enzime, de la care pot fi obținute proteine de mare valoare, vitamine, minerale, aminoacizi.
Timp de secole a fost folosit ca un instrument de promovare a poftei de mâncare și de a îmbunătăți digestia.
De asemenea, acesta previne apariția hipertensiunii arteriale, accident vascular cerebral și atac de cord, regleaza colesterolul , crește masa musculară, previne osteoporoza, întărește sistemul imunitar, elimină stresul și oferă organismului energie.
#Zerul, consumat înainte de masă, ajută în special persoanele care sunt predispuse la arsuri la stomac.
Acest amestec mai este recomandat persoanelor care doresc să scape de excesul de greutate, deoarece oferă un sentiment de plenitudine, prin promovarea secreției de hormoni care influențează scăderea apetitului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu