miercuri, 20 aprilie 2022
Avocado
Avocado – beneficii si retete delicioase
Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante.
Avocado contine cantitati semnificative de vitamine si minerale, cum ar fi:Vitamina B9, K, potasiu, cupru, Vitamina E, B6 si C, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation si acizi grasi omega 3. Avocado contine nu mai putin de 18 aminoacizi, acestia fiind utilizati de catre organism in formarea proteinelor complexe. Unii specialisti sustin ca avocado ar fi o sursa proteica mai buna decat carnea.
Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi optime, protejand totodata impotriva degenerarii maculare cauzate de imbatranire.
Grasimile monosaturate din avocado sunt foarte bune pentru piele: o ajuta sa-si mentina hidratarea si previn aparitia ridurilor. In plus, acizii grasi omega 9 ajuta la reducerea rosetei tenului si repara celulele pielii. Avocado mai contine si carotenoizi (vitamina E) care protejeaza impotriva foto-imbatranirii (imbatranirea cauzata de soare) si vitamina C care este implicata in producerea de elastina si colagen – doi compusi care mentin pielea elastic si ferma!
Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii importanti din hrana.
Ou prajit in avocado
Ingrediente:
-ou
-avocado
Mod de preparare: O idee pe cat de interesanta, pe atat de delicioasa. Curata bine miezul unui avocado si sparge cate un ou in fiecare jumatate. Pune la cuptor si lasa-l acolo pana vezi ca oul e gata.
Salata de avocado cu ceapa si rosii
Ingrediente: 6 rosii cherry taiate pe jumatate, 1 rosie medie taiata felii subtiri, jumatate de avocado, 2 felii de ceapa rosie, 1 lingurita de ulei de masline extra-virgin, otet.
Pasta de avocado cu branza
Ingrediente:
-2 avocado copti
-4 linguri crema de branza
-1 catel usturoi
-1/4 ceapa
-2 linguri zeama de lamaie
-sare
-piper
Mod de preparare:
Taie cei 2 avocado, scobeste-le miezul si paseaza-l cu furculita pana ce devine omogen.
Amesteca pasta de avocado cu crema de branza, usturoiul si ceapa taiate cat mai marunt, zeama de lamaie, sare si piper.
Serveste pasta de avocado cu felii de paine integrala subtire si crocanta.
marți, 19 aprilie 2022
URZICA
De mii de ani oamenii din intraga lume au folosit urzica pentru a trata o varietate mare de afectiuni
Obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicatie plauzibila.
Gama larga de substante nutritive benefice gasite in urzici, le fac un detoxifiant ideal pentru organism, curatand corpul de toxine.
Urzica a fost legata de tratamentul unei varietati de afectiuni respiratorii, incluzand febra, astmul si alte alergii sezoniere.
Toata planta afecteaza pozitiv inima. Cercetarile au aratat ca ceaiul de urzica baut regulat ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la ameliorarea tensiunii si stresului asupra sistemului cardiovascular.
Urzica s-a dovedit a fi un mijloc eficace de prevenire a cresterii prostatei.
Datorita proprietatilor sale antioxidante reduce aparitia cicatricilor si petelor si promoveaza efectele de anti-imbatranire reducand ridurile si petele de varsta.
Sursa: http://www.livestrong.com/article/440537-nettle-tea-benefits-and-warnings/; https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-664-stinging%20nettle.aspx?activeingredientid=664
duminică, 17 aprilie 2022
Rozmarin contra dementa si pro memorie
Planta care previne demența și îmbunătățește memoria cu 75%
Creșterea memoriei este posibilă și chiar și prevenirea demenței. Lipsa memoriei poate fi cauzată de diverși factori, nu doar de vârstă, cum ar fi alimentația deficitară, probleme neurologice, modificări ale sistemului nervos sau lipsa de atenție, un stil de viață sedentar și stresul. Cu toate acestea există câteva remedii și obiceiuri care pot întări abilitățile intelectuale și pot îmbunătăți memoria și concentrarea, stimulând funcția creierului. Mai jos enumerăm câteva exerciții și un remediu foarte eficient în acest sens.
Auto-imaginație: Conform unui studiu de la Universitatea din Arizona, auto-imaginarea î
n situații sau evenimente apropiate de ceea ce vrem să învățăm sau să ne amintim este un exercițiu util pentru absorbția de informații.
Somnul: A avea un somn bun și a obține cantitatea necesară de ore de somn(7-8 ore) este esențial pentru consolidarea informațiilor de memorie, pentru a învăța și a distinge informațiile utile de cele superficiale.
Meditați: Universitatea din California a publicat un studiu care a arătat că după 2 săptămâni de meditație este posibilă îmbunătățirea memoriei de lucru prin reducerea activitășii de suprafață a creierului.
Rozmarinul: Această plantă aromată are proprietăți foarte puternice pentru creierul nostru. Consumul frecvent îmbunătățește performanța creierului și crește memoria.
Rozmarin pentru funcții cognitive
Planta este extraordinară pentru funcționarea sistemului nervos central, asupra căruia desfășoară o acțiune protectivă.
Aroma rozmarinului stimulează memoria și facilitează atenția și concentrarea.
Conform Weekly Healthy Life, oamenii de știință au descoperit o plantă care poate preveni demența și poate crește capacitatea creierului cu până la 75%. Pe lângă demență și creșterea capacității creierului, remediul servește la combaterea pierderii memoriei, Alzheimer și alte afecțiuni ale creierului.
Rozmarinul este cel care are un miros unic și poate fi introdus în orice tip de dietă, folosindu-l la aromizarea preparatelor.
Un alt mod de folosire care ar putea avea aceleași efecte asupra creierului este uzul extern de ulei de rozmarin, aplicat pe scalp la spălare. Se recomandă o clătire abundentă.
”La toți pacienții s-a observat o îmbunătățire în funcțiile cognitive după terapie. În scorurile totale, pacienții care sufereau de Alzheimer sunt cei care au ”marcat” cel mai mult”, a dezvăluit unul dintre oamenii de știință conduși de Mark Ross.
Rozmarinul ajută la vindecarea rănilor (extractele din frunze), fiind considerat un foarte bun antiseptic şi antifungic. Planta stimulează digestia, îmbunătăţeşte memoria şi are efecte benefice chiar şi la pacienţii care suferă de cancer. Stabilizează tensiunea Rozmarinul ajută şi la bună funcţionare a inimii în caz de hipotensiune arterială (valori scăzute ale tensiunii), stimulând puterea acesteia de pompare a sângelui. „Pulberea de rozmarin, obţinută prin măcinarea frunzelor şi florilor uscate, este utilă contra hipotensiunii arteriale şi pentru stabilizarea tensiunii arteriale. Se face o cură de 14 zile în care se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, inaite de masă”, precizează specialistul Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea preparatelor din această plantă. Folosit sub formă de tinctură, rozmarinul acţionează şi ca un excelent tonic general.
“Tinctura de rozmarin se prepară din 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de alcool rafinat şi un pahar de apă. Componentele se amestecă bine, se lasă la macerat 10 zile apoi se strecoară şi se depozitează în sticluţe închise la culoare în locuri răcoroase şi întunecate. Se administrază câte o linguriţă de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol, în caz de astenie şi stări de slăbiciune”, mai spune Elena Badea.
Atenţionări Trebuie precizat că este contraindicată administrarea preparatelor din rozmarin femeilor insarcinate şi celor care alaptează. O atenţie sporită este recomandată şi în cazul altor categorii de utilizatori, motiv pentru care trebuie să consultaţi un medic înainte de a apela la astfel de terapii. “De exemplu, nu este recomandat uleiul de rozmarin persoanelor care au hipertensiune, nici macar ca adaos pentru baie, deoarece apa calda exacerbează efectul stimulant al componentelor volatile asupra circulaţiei”, mai spune Elena Badea.
duminică, 10 aprilie 2022
Masaj facial si alifii pentru o fata fara riduri
sâmbătă, 9 aprilie 2022
RĂDĂCINA DE PĂPĂDIE - leac anticancer
Mai eficientă decât chimioterapia, luptă împotriva celulelor canceroase- RĂDĂCINA DE PĂPĂDIE
Ceaiul de papadie actioneaza asupra celulelor canceroase, care incep sa se descompuna in doar 48 de ore. Aceasta planta are numeroase proprietati medicinale. Ce trebuie sa faci pentru a te bucura de beneficiile sale?
Colecteaza papadia primavara dintr-un loc curat sau direct din gradina ta. In trecut bunicile noastre colectau florile de papadie pentru a face miere sau sirop, noi astazi colectam o alta parte a acestei plante.
Ghici care? Da, radacina! Radacina de papadie poate ajuta pacientii care sufera de cancer.
Cercetatorii au descoperit ca radacina acestei plante functioneaza mai bine decat chimioterapia, deoarece „distruge” doar celulele afectate de cancer. In plus, are proprietati diuretice, stimuleaza secretia de bila, curata ficatul si scade colesterolul.
In radacina de papadie se gasesc vitamine si minerale importante precum vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic si magneziu.
Ofera pana la 535% din doza zilnica necesara de vitamina K si aproximativ 110% din doza zilnica recomandata de vitamina A.
Ceai de papadie
Universitatea din Windsor, Canada, a facut cercetari, iar rezultatele par sa le dea o noua speranta pacientilor cu cancer. S-a constatat ca radacina de papadie „ucide” celulele canceroase fara a ataca alte celule din corp.
Ceaiul de papadie actioneaza asupra celulelor afectate astfel incat acestea sa se descompuna in 48 de ore. S-a ajuns la concluzia ca tratamentul continuu cu ceai din radacina de papadie poate distruge majoritatea celulelor canceroase.
Datorita acestor rezultate neasteptate, cercetatorii au primit sprijin suplimentar pentru a continua cercetarile asupa acestei plante miraculoase.
Un pacient bolnav de cancer, in varsta de 72 de ani a fost trimis acasa pentru a-si petrece ultimele zile cu familia, deoarece chimioterapia nu mai dadea rezultate.
A reusit insa sa castige lupta cu cancerul. A baut ceai din rădăcina de păpădie, iar in 4 luni, rezultatele au inceput sa se vada.
joi, 7 aprilie 2022
luni, 4 aprilie 2022
duminică, 3 aprilie 2022
Ajutor cu ZER si URDA