sâmbătă, 16 iulie 2022
joi, 14 iulie 2022
luni, 11 iulie 2022
STIR

















duminică, 10 iulie 2022
Iarba grasa
Buruiana cu proprietăți vindecătoare – Crește oriunde iar oamenii de obicei o aruncă
Iarba-grasă, căci despre ea este vorba, esteo buruiană-minune, fiind plină de substanțe nutritive în procente considerabile.
Ce vitamine și minerale conține iarba-grasă? Iarba-grasă este bogată în oligoelemente, dintre care potasiul, magneziul și calciul se găsesc în cantități însemnate. De asemenea, această plantă este bogată în vitaminele C și E și în vitamine din complexul de B-uri.
Iarba-grasă conține cei mai importanți acizi grași Omega 3. Unul dintre aceștia este acidul alfa-linoleic, care nu poate fi sintetizat de corp și trebuie asigurat prin alimentație. Acest acid joacă un rol important în prevenirea artrozei. Totodată, acizii grași Omega 3 previn bolile cardiovasculare. Frunzele sunt mai bogate în compuși fenolici decât tijele. Acest tip de compuși au proprietăți antioxidante și anxiolitice și joacă un rol esențial în prevenirea diabetului de tip 2.
Cum se consumă iarba-grasă? Atât tijele, cât și frunzele se pot consuma în salate, în supe sau în omlete. Gustul acestei plante este ușor iute. Iarba-grasă are proprietăți laxative, diuretice, fiind benefică în special în cazul iritațiilor mucoasei.
Grație acestor proprietăți, dă rezultate spectaculoase în regimurile de slăbire, detoxifică organismul și, desigur, tratează constipația. În aceste scopuri, iarba-grasă se administrează sub formă de ceai (o jumătate de lingură de iarbă uscată la o ceașcă). Din iarbă-grasă uscată și rădăcina de păpădie uscată se obține un ceai care te ajută să scapi de problemele cu acneea.
Aplicat direct pe piele, sucul de iarba-grasă luptă eficient împotriva contracturilor musculare. În plus, este hidratant, calmant, cicatrizant, antiinflamator, dezinfectant și antibacterian. Calmează iritațiile și favorizează cicatrizarea. Compresele cu suc calmează conjunctivita și inflamația pleoapelor.
Mestecarea frunzelor calmează inflamația gingiilor și chiar durerile de gât.
Cum prepari cataplasmele cu iarbă-grasă? Aceste cataplasme pot fi aplicate pe piele pentru calmarea iritațiilor, cicatrizarea rănilor sau în cazul contracturilor musculare. Amestecă o lingură de frunze proaspete de iarbă-grasă cu o lingură de ulei de măsline. În cazul în care consistența este mult prea lichidă, se adaugă puțină pulbere de argilă verde sau albă.
Amesteca Nuci, Miere si Scortisoara
Amesteca Nuci, Miere si Scortisoara – Remediul care trateaza zeci de boli si mentine creierul în forma
Combinatia de miere, scortisoara si nuci este o incantare atat pentru papilele gustative, cat si pentru sanatate.
Preparat cu ingrediente naturale aflate la indemana oricui, acest amestec are puterea de a trata foarte multe afectiuni, atribuindu-se pe buna dreptate, calitatea de elixir.
Efectele terapeutice ale mierii, ale scortisoarei si ale nucilor sunt bine cunoscute, aceasta reteta fiind folosita cu succes in tratamentele naturiste ale multor boli, in special ale celor care au drept cauza deficienta sistemului imunitar.
Fiecare dintre cele trei ingrediente in parte constituie baza de tratament pentru multe probleme de sanatate, aducand beneficii majore organismului.
Insa, cand mierea, scortisoara si nucile sunt combinate, proprietatile lor sporesc, devenind imbatabile in lupta cu afectiunile care ne macina sanatatea si ne afecteaza starea de bine.
Ingrediente necesare pentru prepararea amestecului:
-2 lingurite de scortisoara
-100 gr de miez de nuca
-300 gr de miere
Miezul de nuca se macina si se amesteca cu mierea si cu scortisoara pana cand se omogenizeaza.
Afectiuni tratate cu amestecul din miere, nuci si scortisoara
Intarirea imunitatii – consumati o lingurita pe zi pe o perioada cat mai lunga
.Prevenirea si tratarea bolilor de inima – se ia cate o lingurita dimineata pe stomacul gol si una seara inainte de culcare (3-4 luni pe an)
Stimularea memoriei – se consuma 3 lingurite pe zi, dimineata, la pranz si seara (se recomanda in special in perioada de examene)
Inflamatiile vezicii urinare – diluati 2 lingurite din acest preparat intr-un pahar cu apa calduta. Consumati cate un pahar pe zi timp de 7 zile
Artrita – aplicati amestecul pe locul afectat si masati incet. Alternativ, puteti sa consumati in fiecare dimineata pe stomacul gol un pahar de apa calduta in care ati adaugat o lingura din acest amestec
Raceala – se adauga o lingura din acest preparat intr-un pahar cu apa calduta si se bea cate un pahar dimineata si unul seara, inainte de culcare
Scaderea colesterolului – consumati 4-5 lingurite pe zi, asociate cu adoptarea unei diete de tip vegetarian, si in maxim o luna, nivelul colesterolului va reveni la normal
Gastrita si ulcer – consumati o lingurita dimineata pe stomacul gol pe o perioada de 30 de zile
Oboseala – se adauga o lingura din amestecul de miere, scortisoara si nuci intr-un pahar cu apa. Se bea un pahar dimineata si unul dupa-amiaza, atunci cand simtiti ca va cuprinde o stare de moleseala.
Acnee – se aplica amestecul direct pe cosuri, seara, inainte de culcare. Se indeparteaza cu apa calduta a doua zi.
Scaderea febrei cu ajutorul remediilor naturiste
Scaderea febrei cu ajutorul remediilor naturiste - remedii populare propuse de autori
Febra sau hipertermia reprezinta cresterea temperaturii corporale, insotita de regula si de cresterea pulsului, a numarului de respiratii, de senzatia de caldura sau frig, ochi stralucitori, transpiratie abundenta. Cand febra este foarte ridicata, pot aparea si fenomene de delir sau depresie.
La copii, o temperatura a corpului de pana la 38 grade Celsius nu este considerata o temperatura care sa necesite tratament neaparat, iar la adulti o temperatura de pana la 38,5 grade Celsius poate fi, de asemenea, lasata sa treaca de la sine. Temperatura care depaseste aceste valori, necesita insa, observare si tratament.
Febra este adesea un semn ca organismul lupta cu infectia. Pe masura ce leucocitele, celulele albe din organism, lupta cu virusurile sau bacteriile, ele elibereaza substante care maresc temperatura corpului, realizand un mediu mai putin favorabil dezvoltarii si raspandirii bacteriilor in organism. Prin urmare, febra intensifica mecanismele de aparare a corpului, fiind o reactie fireasca, provenita din capacitatea naturala a organismului de a se autovindeca.
Remedii pentru febra
• Baia in apa calduta, ajuta la reducerea temperaturii corporale. Baia nu trebuie facuta in nici un caz rece, intrucat, oricum, apa va parea mai rece atunci cand aveti febra, iar incercarea de a reduce brusc temperatura corpului, nu face decat sa creasca febra, ca o masura de protectie a organismului la socul provocat.
• Compresele umede, reci pe frunte si ceafa ajuta de asemenea la scaderea temperaturii.
• Plantele sudorifice (care provoaca transpiratie) sprijina procesul de reducere a febrei, prin urmare, ajuta in procesul de vindecare sa stimulati transpiratia cu ceaiuri din plante sudorifice. Astfel de ceaiuri sunt ceaiul din flori de soc, de coada soricelului sau ceaiul de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir se face din una pana la doua lingurite de ghimbir ras, infuzat in 250 ml apa si baut incet, inghititura cu inghititura. Acest ceai va favoriza transpiratia, sustinand astfel procesul de vindecare.
• Conform principiului "cui pe cui scoate", combateti focul cu foc (numai la adulti). Consumul de ardei iute, in timpul febrei va va face sa transpirati si va accelera circulatia sangelui.
• Unul dintre remediile populare pentru febra, din popor invatate, este tratamentul cu ciorapi uzi. Se inmoaie o pereche de ciorapi subtiri in apa rece, sau in apa cu otet de mere (5 parti apa, o parte otet), se storc si se pun in picioare. Pe deasupra se pune o alta pereche de sosete uscate, mai groase. Acest remediu duce la accelerarea circulatiei sanguine prin atragerea sangelui la picioare. Se pot infasura si gambele in prosoape imbibate in aceiasi solutie, tot pentru accelerarea circulatiei.
• Tot o metoda de atragere a sangelui la picioare este si aceea de a face baie cu mustar. Intr-un lighean se pune o cantitate suficienta de apa cat sa se poata scufunda picioarele, dupa care se adauga cate doua lingurite de pudra de mustar (din boabe rasnite) la fiecare litru de apa. In lichidul obtinut se inmoaie bine picioarele.
• Un vechi remediu pentru tratarea febrei este si infasurarea in asternuturi umede (inmuiate in apa rece si stoarse bine). Nu este recomandata coborarea temperaturii corporale prea brusc, prin urmare, se poate folosi si apa mai calduta.
De retinut ca toate aceste remedii de scadere a temperaturii corporale, cu bai, impachetari, sosete umede sau comprese, se fac cu mare precautie, mai ales la copii, si se fac treptat, eventual cu apa mai intai calduta. In nici un caz, nu se recomanda sa se incerce o scadere rapida a temperaturii corporale prin tratamente soc cu apa rece.
• Hidratarea este foarte importanta in timpul febrei. Se recomanda sa se bea multa apa, sucuri naturale de portocale, sau limonada din lamaii, indulcita cu miere, foarte bogate in vitamina C.
• Unele surse mentioneaza si strugurii reci ca fiind o alegere buna si gustoasa in timpul febrei.
• Maria Treben, autoare a mai multe bestselleruri in domeniul vindecarii cu ajutorul plantelor, recomanda micul bitter suedez, in caz de febra. In functie de temperatura, ea recomanda unul pana la trei ceaiuri pe zi, in care s-a adaugat o lingura din tinctura amintita anterior. Ceaiurile se beau portionate, jumate din cantitate inainte de mese, jumatate dupa. Tot ea recomanda ceaiurile de cretisoara, musetel sau radacina de podbal, 2-3 cesti pe zi, baute incet, inghititura cu inghititura.
• Plantele medicinale recomandate in febra, potrivit mai multor autori, sunt: socul, papadia, salcia (scoarta), musetelul, zmeurul, teiul, merisorul, coacazul negru, cicoarea, cretisoara, pelinul, levantica, salvia.
• Un tratament la indemana oricui este tratamentul cu apa de orez si miere preluat din "Farmacia casei noastre" - Victor Duta. Acesta presupune fierberea a 50 gr. orez, in 2 litri apa, pana cand lichidul scade la jumatate. Zeama obtinuta se lasa la racit, dupa care se adauga doua linguri de miere si sucul de la o lamaie. Se bea continutul obtinut.