duminică, 10 iulie 2022

Scaderea febrei cu ajutorul remediilor naturiste

 


Scaderea febrei cu ajutorul remediilor naturiste - remedii populare propuse de autori


Febra sau hipertermia reprezinta cresterea temperaturii corporale, insotita de regula si de cresterea pulsului, a numarului de respiratii, de senzatia de caldura sau frig, ochi stralucitori, transpiratie abundenta. Cand febra este foarte ridicata, pot aparea si fenomene de delir sau depresie.

La copii, o temperatura a corpului de pana la 38 grade Celsius nu este considerata o temperatura care sa necesite tratament neaparat, iar la adulti o temperatura de pana la 38,5 grade Celsius poate fi, de asemenea, lasata sa treaca de la sine. Temperatura care depaseste aceste valori, necesita insa, observare si tratament.

Febra este adesea un semn ca organismul lupta cu infectia. Pe masura ce leucocitelecelulele albe din organism, lupta cu virusurile sau bacteriile, ele elibereaza substante care maresc temperatura corpului, realizand un mediu mai putin favorabil dezvoltarii si raspandirii bacteriilor in organism. Prin urmare, febra intensifica mecanismele de aparare a corpului, fiind o reactie fireasca, provenita din capacitatea naturala a organismului de a se autovindeca.
 

Remedii pentru febra

• Baia in apa calduta, ajuta la reducerea temperaturii corporale. Baia nu trebuie facuta in nici un caz rece, intrucat, oricum, apa va parea mai rece atunci cand aveti febra, iar incercarea de a reduce brusc temperatura corpului, nu face decat sa creasca febra, ca o masura de protectie a organismului la socul provocat. 

• Compresele umedereci pe frunte si ceafa ajuta de asemenea la scaderea temperaturii.

• Plantele sudorifice (care provoaca transpiratie) sprijina procesul de reducere a febrei, prin urmare, ajuta in procesul de vindecare sa stimulati transpiratia cu ceaiuri din plante sudorifice. Astfel de ceaiuri sunt ceaiul din flori de soc, de coada soricelului sau ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir se face din una pana la doua lingurite de ghimbir ras, infuzat in 250 ml apa si baut incet, inghititura cu inghititura. Acest ceai va favoriza transpiratia, sustinand astfel procesul de vindecare.

• Conform principiului "cui pe cui scoate", combateti focul cu foc (numai la adulti). Consumul de ardei iute, in timpul febrei va va face sa transpirati si va accelera circulatia sangelui

• Unul dintre remediile populare pentru febra, din popor invatate, este tratamentul cu ciorapi uzi. Se inmoaie o pereche de ciorapi subtiri in apa rece, sau in apa cu otet de mere (5 parti apa, o parte otet), se storc si se pun in picioare. Pe deasupra se pune o alta pereche de sosete uscate, mai groase. Acest remediu duce la accelerarea circulatiei sanguine prin atragerea sangelui la picioare. Se pot infasura si gambele in prosoape imbibate in aceiasi solutie, tot pentru accelerarea circulatiei.

• Tot o metoda de atragere a sangelui la picioare este si aceea de a face baie cu mustar. Intr-un lighean se pune o cantitate suficienta de apa cat sa se poata scufunda picioarele, dupa care se adauga cate doua lingurite de pudra de mustar (din boabe rasnite) la fiecare litru de apa. In lichidul obtinut se inmoaie bine picioarele.

• Un vechi remediu pentru tratarea febrei este si infasurarea in asternuturi umede (inmuiate in apa rece si stoarse bine). Nu este recomandata coborarea temperaturii corporale prea brusc, prin urmare, se poate folosi si apa mai calduta.

De retinut ca toate aceste remedii de scadere a temperaturii corporale, cu bai, impachetari, sosete umede sau comprese, se fac cu mare precautie, mai ales la copii, si se fac treptat, eventual cu apa mai intai calduta. In nici un caz, nu se recomanda sa se incerce o scadere rapida a temperaturii corporale prin tratamente soc cu apa rece.

• Hidratarea este foarte importanta in timpul febrei. Se recomanda sa se bea multa apasucuri naturale de portocale, sau limonada din lamaii, indulcita cu miere, foarte bogate in vitamina C.

• Unele surse mentioneaza si strugurii reci ca fiind o alegere buna si gustoasa in timpul febrei.

• Maria Treben, autoare a mai multe bestselleruri in domeniul vindecarii cu ajutorul plantelor, recomanda micul bitter suedez, in caz de febra. In functie de temperatura, ea recomanda unul pana la trei ceaiuri pe zi, in care s-a adaugat o lingura din tinctura amintita anterior. Ceaiurile se beau portionate, jumate din cantitate inainte de mese, jumatate dupa. Tot ea recomanda ceaiurile de cretisoaramusetel sau radacina de podbal, 2-3 cesti pe zi, baute incet, inghititura cu inghititura.

• Plantele medicinale recomandate in febra, potrivit mai multor autori, sunt: socul, papadia, salcia (scoarta), musetelul, zmeurul, teiul, merisorul, coacazul negru, cicoarea, cretisoara, pelinul, levantica, salvia.

• Un tratament la indemana oricui este tratamentul cu apa de orez si miere preluat din "Farmacia casei noastre" - Victor Duta. Acesta presupune fierberea a 50 gr. orez, in 2 litri apa, pana cand lichidul scade la jumatate. Zeama obtinuta se lasa la racit, dupa care se adauga doua linguri de miere si sucul de la o lamaie. Se bea continutul obtinut.


Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>