vineri, 1 iulie 2022

BENEFICII ALE LEUȘTEANULUI

 Mara Aram


BENEFICII ALE LEUȘTEANULUI
- ÎMBUNĂTĂȚEȘTE sănătatea pielii,
- ÎNTĂREȘTE sistemul imunitar,
- ÎMBUNĂTĂȚEȘTE respirația,
- PROTEJEAZĂ rinichii,
- ALINĂ digestia,
- PREVINE reacțiile alergice,
- MICȘOREAZĂ inflamațiile,
- AJUTĂ în cazul menstruației.
CE ESTE leușteanul?
Leușteanul ESTE SINGURUL membru al genului științific numită Levisticum officinale, pentru că cercetătorii și botaniștii încă dezbat cu înfierbântare legat de originile acestuia, între regiunea mediteraneană și sud-estul Asiei. Este extrem de căutat pentru frunzele, rădăcina și semințele sale.
Poate fi folosite în:
salate,
supe,
mâncăruri,
ca și condiment,
pentru gust .. chiar în băuturi alcoolice sau non-alcoolice.
Concentrațiile Mari de cumarine, limonene, camfor și eugenoli contribuie la BENEFICIILE UIMITOARE PENTRU SĂNĂTATE, în pricipal ales în bucătăriile asiatice și europene.
CARACTERISTICI/CALITĂȚI:
1. ANTI- ALERGEN
Calități anti-inflamatorii și de alinare, același efect fiind regăsit și în cazul ALERGEN.
Are un conținut mare de quecetin, care este un INHIBITOR natural DE HISTAMINE. Acestea reduc răspunsul alergic al corpului, ELIMINÂND MÂNCĂRIMEA de la nivelul ochilor, nasul care curge și alte reacții alergice serioase.
2. MENȚINE PIELEA SĂNĂTOASĂ
Capacitățile de remediere se extind și la piele. Atunci când frunzele sunt aplicate DIRECT PE PIELE sau sunt făcute CATAPLASMĂ, pot fi extrem de eficiente în REDUCEREA simptomelor PSORIAZISULUI și a ACNEEI, rezultând într-o piele mai moale și mai arătoasă. Antioxidanții din leuștean pot ajuta la PREVENIREA RIDURILOR și în unele cazuri chiar la ÎMBUNĂTĂȚIREA FLUXULUI SANGVIN către surafața pielii, îmbunătățind tonul și aparența.
3. POTENȚATOR RESPIRAȚIE
Dacă suferi de o afecțiune respiratorie, leușteanul poate acționa ca EXPECTORANT pentru a elibera excesul de flegmă și mucus din tractul respirator.
Mai mult decât atât, EUCALILYPTOLULUI, unul dintre agenții principali din plantă, poate REDUCE iritația și INFLAMAȚIA la PLĂMÂNI, conducând la o vindecare mai rapidă.
4. EFECT ANTIBACTERIAN
Studiile au demonstrat că leușteanul ARE efect semnificativ asupra MICROBILOR și a AGENȚILOR EXTERNI ce pot crea diverse boli în corp. Studiile au arătat legătura între consumul de leuștean și REDUCEREA INFECȚIILOR PERICULOASE cu E.COLI sau SALMONELLA.
5. PROCESUL DIGESTIV
Natura anti-inflamatoare îl face IDEAL ca remediu pentru remedierea PROBLEMELOR STOMACALE și refacerea stării neutre a sistemului gastro-intestinal.
AJUTĂ în cazul BALONĂRILOR și a gazelo în exces prin REDUCEREA IRITAȚIILOR din INTESTINE și conduce la niște miscări normale și sănătoase în colon.
6. REMEDIU pentru menstruație
Dacă se consumă la începutul perioadei menstruale, leușteanul acționează ca REMEDIU pentru CELE MAI SEVERE EFECTE SECUNDARE ale MENSTRUAȚIEI, inclusiv CRAMPELE și BALONAREA.
El este și un FACTOR nutritiv DENS, ceea ce menține NIVELUL de ENERGIE ÎNALT și o stare interioară bună în timpul celei mai stresante părți a lunii.
7. REMEDIU pentru ARTRITĂ
Natura anti-inflamatorie a leușteanului îl face PERFECT PENTRU cei care suferă de GURĂ, ARTRITĂ și HEMOROIZI.
Dacă ai dureri inflamatorii puternice, oriunde în corp, consumă niște FRUNZE de leuștean și vei fi surprins de efect!
8. SĂNĂTATEA RINICHILOR, PIETRE LA RINICHI
El acționează ca un diuretic ciudat, cunoscut sub numele de aquaretic, care stimulează urinarea însă NU DUCE LA o PIERDEREA de ELECTROLIȚI.
Aceasta este o formă de urniare mult mai sănătoasă dacă încerci să îți detoxifici corpul fără riscuri de deshidratare, ceea ce îmbunătățește sănătatea rinichilor și ELIMINĂ PIETRELE.
O ATENȚIONARE:
Există o SINGURĂ REACȚIE NEGATIVĂ consistentă... și este una cel puțin CIUDATĂ ;
Unii oameni au raportat o FOTOSENZITIVITATE crescută după consumul regulat de leuștean. Din acest motiv, recomandăm consumul moderat de leuștean dacă devine o parte integrantă a dietei cu plante pe care o consumați.😏
Aici și un video util...

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>