sâmbătă, 21 mai 2022

ambrozia

 

SURSA : CEL TRIMIS
AU INTERZIS PRODUCȚIA DE CÂNEPĂ PENTRU CĂ DIN SĂMÂNȚA EI SE FĂCEAU CEL PUȚIN
6. 800 DE FELURI DE MÂNCARE SĂNĂTOASĂ, CARE VINDECA BOLI FOARTE GRAVE CEREBRALE ȘI LOCOMOTORII.
CEAIUL DIN FRUNZE DE CÂNEPĂ VINDECĂ ARTEROSCLEROZA ÎN FAZĂ AVANSATĂ.
OCULTA VA INTERZICE CURÂND ȘI TĂTĂNEASA DIN ROMÂNIA PRIN LEGI DURE, CUM A INTERZIS ȘI CÂNEPA ȘI AMBROSIA CARE VINDECA BOLILE GRAVE OSOASE ȘI CEREBRALE DE ORICE FEL.


Sursa: Text preluat
AMBROZIA contine vitaminele B37 si P2, oligoelemente, enzime si minerale: fier, potasiu, cupru.
Are proprietati antiinflamatoare, antibacteriane, intareste si stimuleaza sistemul imunitar, creste productia de celule stem (datorita acestui fapt, trateaza multe boli, unii sustinand ca toate bolile!).
De asemenea, intoarce tulburarile provocate de boli in organism. Intoarce boala!
Dă stralucire parului si blanii animalelor de companie.
Ambrozia reduce oboseala, ajuta la metabolizarea proteinelor, lipidelor (grasimilor) si carbohidratilor si protejeaza peretii celulelor. Principiile active ale plantei ajuta la buna functionare a muschilor, in tulburarile ritmului cardiac, reduc colesterolul din sange, elimina crampele musculare (carcei la picioare), ajuta in prevenirea bolilor canceroase (prostata, boli tumorale), contribuie la oxigenarea creierului, este afrodiziac si are proprietati antistres.
Este depurativa, scade acidul uric, tratand, astfel, guta.
Ajuta la caderea glicemiei din sange, arde grasimile, este buna pentru cura de slabire.
Are efect sedativ si intareste sistemul nervos. De asemenea, este antimicotica, antialergica si usureaza respiratia (efect antiasmatic).
Indicatiile terapeutice ale ambroziei:
Afectiunile in care este indicata aceasta planta sunt: absortia hematoamelor, acnee, afectiuni limfatice, alergii, alopecie, amigdalite, artrita, asfixie, astm, astma seaca, balonare, blefarita (conjuctivita), boli de piele, boli menstruale, bolile scalpului (ale pielii capului), bronsita, cancer osos, cancer pulmonar, carii dentare, colici, constipatie, crampe musculare, depresie, durerea incheieturilor, dureri de picioare, dureri de spate, erozie esofagiana, faringita, flatulenta, guta, hemoroizi, hepatita, infectie intestinala, inflamatia vezicii urinare, inflamatia corzilor vocale, intepaturi de insecte, leucemie, lipidoza hepatica, lumbalgie, malarie, melancolie, menstruatie greoaie, micoza (degetelor de la picioare), nefrita, oboseala, pancreatita, pietre la fiere, pleurezie, pneumonie, polipoza nazala (polipi mariti), rana inflamata, raguseala, sangerari locale, splenomegalie (cresterea splinei), uretrita, urticarie, vaginita.
Ambrozia este si antihelmintica, antivomitiva, afrodiziaca, diuretica, stimuleaza productia bilei, intareste sistemul imunitar, usureaza respiratia si elimina plumbul, poate vindeca diabetul și chiar cancerul, leucemia.
Mod de administrare:
Ambrozia de administreaza sub forma de ceai, tinctura, macerata in vin, pulbere, frunze proaspete (se rontaie), unguent.
Se pun comprese, se fac spalaturi, se face gargara, in functie de boala sau afectiune.
Se iau maximum 6 grame (adica 1-2 lingurite de frunze uscate) pe zi. In timpul administrarii, se bea mult lichid.
Se bea timp de 2 saptamani ceai de ambrozie, dupa aceea se bea timp de 2 saptamani ceai de lucerna (este buna si la varice).
Pentru hipertensiune, se iau 0,5-2 lingurite (2,5 ml) de pulbere din frunze, zilnic.
Un adult poate lua o lingurita de pulbere odata. Copiii sub 6 ani pot lua o lingurita rasa de pulbere de ambrozie odata.
Copiii de peste 10 ani pot lua o lingurita de pulbere (la fel ca adultii).
Un adult poate pune si in mancare o lingura de pulbere (se amesteca pulberea de ambrozie cu mancarea).
Se poate face ceai din planta uscata sau din planta proaspata.
La 1 litru de apa distilata se pune 1 lingurita de pulbere uscata.
Daca nu ne place ceaiul, care este amar, putem pune o lingurita de stevie (pulbere). Daca se prepara ceai din planta proaspata (partea aeriana), atunci punem mai multa stevie. Se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Tinctura se prepara din 1 lingura de planta maruntita (pulbere) la 500 ml de tuica de casa sau alcool etilic de 70 de grade.
Se lasa la macerat timp de o saptamana, agitandu-se zilnic, iar la final se strecoara.
Se poate prepara si macerat din vin, care se prepara la fel ca tinctura: 1 lingura de planta la 500 ml vin.
Prima data se iau 10 picaturi de tinctura o data pe zi, se mareste apoi doza la 20 de picaturi, se creste apoi din nou doza la 10 picaturi de 3 ori pe zi, pe urma se ajunge la 20 de picaturi de 3 ori pe zi
Tinctura se dizolva in apa sau ceai.
Si ceaiul, si pulberea se iau prima data cu prudenta, se incepe cu cantitati mici, pe urma se poate creste doza (conform administrarii descrise mai sus).
In strainatate (in Ungaria, de pilda) se gaseste sub forma de tablete, tinctura etc.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>