ALIMENTE MIRACULOASE PENTRU ORGANISM...
"Pentru Inimă...
varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
paprika – protejeaza vasele de sange si inima
rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
socul – imbunatateste circulatia sanguina
piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
prunele – previn tromboza
curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
porumbul – contine vitaminele D si K
ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier
lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului.
carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
fasolea – creste puterea de concentrare
oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
caisele – stimuleaza neuronii
stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
Pentru Ochi...
castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
căpșună – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru Piele/Păr...
pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii.
Pentru Oase...
migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
Pentru Stomac/Intestin
tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
pastarnacul – stimuleaza digestia
mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
mararul – amelioreaza indigestia
soia – are proprietati anticancerigene
nucile – conțin o formă purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor
Pentru Ficat...
anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
carnea de iepure – degreseaza ficatul
carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.
Pentru Rinichi...
sfecla roșie – stimuleaza arderile celulare
vișinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii ,,lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
telina – protejeaza rinichii de virusuri
varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
ridichea neagra – este un antibiotic natural
varza murata – detoxifica organismul
hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Minuni ale naturii, care ar trebui cunoscute de fiecare dintre noi. Din păcate nu prea le dăm atenția cuvenită și, mare greșeală facem."
Să vă fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu