duminică, 12 septembrie 2021

Patlagina



Sirop de pătlagină – deosebit de sănătos! – utilizări, beneficii și rețetă

 🍀 Siropul de pătlagină, recunoscut ca leac pentru tuse şi viroza respiratorie poate fi preparat de orice gospodină acasă.

🍀 Pătlagina este o plantă folosită pentru tuse, bronşită şi laringită, fiindcă are proprietăți antitusive, expectorante şi antibiotice.
🍀 Frunzele de pătlagină conțin o serie largă de nutrienți, vitamine și minerale care pot ajuta corpul să se refacă.
🍀 Printre altele, frunzele sunt bogate în aucubină şi flavonoide, uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, ajutând la vindecarea rănilor, la expectorație, fiind astringente și antibacteriene.
🍀 Pătlagina este recomandată în cazurile de tuse, hemoroizi, cistită, astm, infecții, hipertensiune arterială, abcese și furuncule.
🍀 Poate fi administrată sub formă de pulbere, infuzii, comprese, gargară, cataplasme, tincturi și sirop.
🍀 Siropul de pătlagină este cel mai des folosit în cazul de tuse productiva, tuse seaca, studiile arătând că pătlagina are efect și calmează criza de astm.
🍀 Siropul de pătlagină poate fi găsit în orice farmacie sau magazin naturist sau poate fi făcut chiar acasă, prin metode foarte simple.
🍀 Siropul de pătlagină este indicat pentru tuse, gripe și răceli, pune capăt tusei productive sau neproductive și te lasă să dormi și să respiri în pace.

👉 Intern: emolient, expectorant, antiinflamator, antispastic, antiulceros, astringent, antidiareic, hemostatic, hipocolesterolemiant, antiseptic, usor hipotensiv.
👉 Extern: cicatrizant, antiinflamator, antiseptic, hemostatic.
Rețetă sirop de pătlagină:
✔️ Ingrediente:
4 pumni de frunze de pătlagină
300 grame de zahăr
250 mililitri de miere
✔️ Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de pătlagină. Se dau prin mașina de tocat. Pastei obținute i se adăugă puțină apă, zahărul şi mierea. Amestecul se încălzește la foc mic, până ajunge la fierbere, în acest timp amestecându-se permanent. După ce s-a ajuns la o consistență vâscoasă, omogenă, se pune în recipiente de sticlă. Se păstrează la frigider.
✔️ Pentru o alta metodă ai nevoie de 50 de grame de plantă peste care se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită.
Amestecul se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară.
Lichidului obținut i se adaugă aceeași cantitate de miere polifloră, se amestecă bine, după care se depozitează în sticle închise la culoare.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>