Conform site-ului www.santeplusmag.com, studii desfășurate la Royal Hospital din Londra au demonstrat faptul că bicarbonatul are o acțiune benefică asupra funcției renale și încetinește formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă.
Studiul, care s-a întins pe o perioadă de 2 ani, a cuprins pacienți care făceau dializă. Acestora li s-a administrat bicarbonat de sodiu. La sfârșitul studiului, rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare: doar 6,5% dintre pacienții care au consumat bicarbonat mai aveau nevoie de dializă.
Cum funcționează rinichii
Anumite funcții ale rinichilor permit menținerea echilibrului între minerale, apă și sodiu în organism. Dacă, în corp, nivelurile de sodiu sunt prea scăzute, rinichii vor încerca să compenseze acest deficit producând mai mult sodiu.
Pe de altă parte, atunci când rinichii nu pot neutraliza nivelurile de sodiu sau nu reușesc să-l mai transporte către urină, sodiul intră în circulația sanguină, din această cauză sângele devenind acid. Acest lucru se întâmplă în insuficiența renală.
Bicarbonatul de sodiu acționează în două sensuri: pe de o parte, previne problemele renale, pe de altă parte, ameliorează considerabil funcționarea acestor organe vitale.
.............................
După cum știm cu toate, rinichii joacă rolul de filtru ce ajută la eliminarea toxinelor, care altfel ar fi transportate de sânge la organe. Tot rinichii echilibrează nivelul mineralelor necesare bunei funcționări a organismului. Rolul lor este, așadar, extrem de important.
Prin urmare, sănătatea rinichilor este o condiție pentru buna funcționare a organismului. Să aflăm, în cele ce urmează, care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, conform site-ului www.santeplusmag.com .
Consumul insuficient de apă
Pentru a funcționa în parametri optimi, rinichii au nevoie de apă. Apă ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul urinei și al transpirației și, în plus, hidratează organismul. Rinichii sunt cei care intermediază evacuarea acestor toxine.
Consumul ridicat de alimente prea sărate sau prea dulci
Corpul nostru se debarasează de lichidele indezirabile filtrând sângele cu ajutorul rinichilor. Prin urmare, pentru a ca apa în exces din celule să fie eliminată, este necesar un echilibru între potasiu și sodiu.
Consumul exagerat de alimente prea sărate mărește nivelul sodiului din sânge, fiind astfel perturbat echilibrul dintre cele 2 minerale. În consecință, rinichii nu mai pot elimina eficient apa în exces din celule.
Urmarea firească a acestui lucru este faptul că, din cauza lichidului în exces acumulat în organism, se creează o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge de la nivelul rinichilor. Cu timpul, capacitatea rinichilor de a elimina toxine se va reduce considerabil.
Consumul exagerat de alimente bogate în zahăr favorizează acumularea calculilor renali, crescând cu 33% riscul formării acestora.
Abținerea de la urinat
Să recunoaștem! Cu toate am făcut acest lucru la un moment dat. Motivele pentru care ne abținem să urinăm atunci când organismul ne-o cere sunt variate și nu contează absolut deloc dacă ne gândim că ne periclităm sănătatea. Abținerea de la urinat este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care distrug rinichii, crescând riscul dezvoltării infecțiilor.
Infecțiile bacteriene care se propagă în sistemul urinar pot afecta aparatul urinar, cauzând o varietate de afecțiuni, printre care cistita și calculii renali.
Alimentația săracă în magneziu
Magneziul este benefic sănătății întrucât previne anumite afecțiuni cardiovasculare, crampele, simptomele sindromului premenstrual și formarea calculilor renali. Totodată, acest mineral stimulează eliminarea toxinelor.
Administrarea excesivă de analgezice
Faci parte din categoria acelor persoane care, la cea mai ușoară durere, iau analgezice? Atunci trebuie să știi că ești predispusă la afecțiuni renale. Și asta deoarece substanțele chimice puternice pe care aceste medicamente le conțin și care au o acțiune negativă asupra rinichilor.
Spre exemplu, banalul paracetamol este transformat de ficat în substanțe toxice care dăunează rinichilor. După 3-4 zile de administrare a acestui medicament, se poate observa adesea o diminuare a volumului urinei, însoțită de vomă și diaree.
Consumul crescut de carne roșie
Conform specialiștilor nefrologi, consumul exagerat de carne roșie favorizează acumularea deșeurilor în sânge. Acest lucru implică mai multe eforturi din partea rinichilor, ceea ce poate determina leziuni și disfuncționalități ale rinichilor.
Buna funcționare a rinchilor este perturbată și de acidul fosforic prezent în cantități semnificative în carnea roșie. În plus, această substanță favorizează și formarea pietrelor la rinichi. Consumul optim de carne roșie este de 1g per kilogram corp. Așadar, o persoană care cântărește 60 kg ar trebui să nu consume mai mult de 60 g carne roșie zilnic.
Acum că ai aflat care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, încearcă să le eviți. Din păcate, afecțiunile renale se instalează repede și au o evoluție relativ rapidă. Le poți preveni diminuând consumul alimentelor care dăunează rinichilor, consumând suficientă apă și mergând la toaletă imediat ce simți nevoia să urinezi.
Cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra rinichilor
Administrat pe cale orală, bicarbonatul aduce numeroase beneficii funcționării rinichilor: combinat cu dializa, bicarbonatul trece direct în sânge. El împiedică deteriorarea rinichilor și neutralizează acizii prezenți în alimente (sulful, fosforul, azotul), favorizând absorbția lor de organism fără să dăuneze rinichilor.
Cum folosești remediul cu bicarbonat de sodiu pentru rinichi
Acest remediu pentru rinichi este eficient și în cazul altor probleme de sănătate. Spre exemplu, în cazul pacienților cu cancer care fac chimioterapie, bicarbonatul contracarează efectele secundare ale acesteia. De asemenea, bicarbonatul este un excepțional detoxifiant pentru întregul organism.
Poți să te bucuri de rinichi sănătoși, urmând o cură cu bicarbonat de sodiu destul de ușor de ținut. Așadar, în primele 3-5 zile ale curei, ia o jumătate de linguriță de bicarbonat și ține-o sub limbă până se dizolvă.
În următoarea etapă a tratamentului cu bicarbonat pentru rinichi, dizolvă o linguriță de pulbere în 1,5 l apă și bea lichidul de-a lungul unei zile.
Cura cu bicarbonat de sodiu pentru rinichi poate dura 1-2 săptămâni și poate fi ținută de 2-3 ori pe an.
De asemenea, pentru ca acest remediu cu bicarbonat de sodiu pentru rinichi să dea rezultatele așteptate, sunt necesare adoptarea unei alimentații echilibrate și sănătoase, consumul unei cantități suficiente de apă, o activitate fizică oricât de ușoară, dar regulată și un somn odihnitor.
Acum că ți-am povestit câte ceva despre cel mai eficient remediu cu bicarbonat de sodiu pentru rinichi și despre cum acționează acest aliment în sensul menținerii sănătății renale, te sfătuim să începi și tu cura cu bicarbonat. Chiar dacă nu ai nicio afecțiune renală, îți garantăm că te vei simți mult mai bine chiar după prima săptămână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu