Desert făcut din dovleac și brânză de vaci. Tort cu dovleac. Un desert de dovleac delicios și frumos.
Ingrediente:
Dovleac 300g.
Branza de vaci 300 gr.
Smântână 4 linguri
Portocaliu 1 buc.
zahăr 6 linguri (gust)
Gelatina 2 bucati, cate 10 g fiecare.
Zahăr vanilat sau vanilie
Reteta de gatit si ingrediente:
1 jumatate de dovleac 690 g.
2 morcovi 380 g.
Se coace la temperatura timp de 50 de minute
180°C (360°F).
Gelatina instant 20 g.
Gelatina instant 10 g.
Adăugați 100 ml apă la 20 g gelatină.
Adăugați 50 ml apă la 10 g gelatină.
Amesteca.
Lasam gelatina sa se umfle.
Se toarnă apă clocotită peste 30 g de semințe de mac.
Coaja unei portocale.
Se toarnă apă clocotită peste el timp de 3 minute.
Stoarceți sucul de portocale.
Avem nevoie de 80 ml suc
Dovleac fiert 360 g.
Morcovi fierti 160 g.
Se macină dovleacul și morcovii cu un blender.
Adăugați 1 praf de sare.
1 lingura miere.
Adăugați coaja de portocală.
Adăugați suc de portocale proaspăt stors.
Amesteca.
300 g branza de vaci.
100 g iaurt natural sau smantana.
Adăugați 1,5 linguri de miere.
Se macină cu un blender.
Adăugați semințele de mac, scurgeți apa.
Adăugați 5 g de vanilină.
Amesteca.
Topiți gelatina la cuptorul cu microunde timp de 25 de minute. Gelatina nu trebuie să fiarbă.
Adăugați 15 g gelatină în amestecul de morcovi și dovleac.
Amesteca.
Adăugați 10 g gelatină la amestecul de quark.
Amesteca.
Pregătiți în avans o matriță cu diametrul de 16 cm.
Formați tortul în straturi alternativ, adăugând trei linguri din fiecare amestec.
Întindeți ușor amestecul de dovleac și morcov rămas pe toată suprafața.
Acoperiți cu folie alimentară.
Pune la frigider 4-5 ore, de preferat peste noapte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu