vineri, 24 februarie 2023

Tescovina - cum o obtinem

 


Tescovina – superalimentul ce NU se aruncă!

Pulberea de TESCOVINĂ şi beneficiile sale miraculoase. Cum o obţinem şi cum să o consumăm 2 MINUTE DE CITIT FĂRĂ COMENTARII 

Tescovina, cunoscută şi sub denumirile de ‘’boască’’ sau ‘’boştină’’, este, de fapt, esenţa vindecătoare a strugurilor. Ea conţine resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia. Resveratrolul împiedică atacul moleculelor numite ‘’radicali liberi’’ asupra celulelor şi ADN-ului din organismul uman. Mai exact, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea. Cum se obţine tescovina

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/pulberea-de-tescovina-si-beneficiile-sale-miraculoase-cum-o-obtinem-si-cum-sa-o-consumam/

Cum se obţine tescovina Putem găsi tescovină gata preparată în magazinele naturiste sau o putem obţine singuri, astfel: – Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri. La 1 săptămână după ce boabele de struguri au fost desprinse de pe ciorchine şi zdrobite, mustul se separă de tescovină; – Amestecul de coajă, pulpă presată şi sâmburi se întinde în strat subţire, în încăperi bine aerisite;  – Uscarea poate dura 2-3 săptămâni, perioadă în care este necesar să întoarcem zilnic stratul vegetal. Când strugurii storşi au aspectul fructelor confiate şi devin sfărâmicioşi, procesul de uscare este finalizat; – Tescovina se păstrează în săculeţe din pânză sau tifon. Pulberea de tescovină Se obţine prin măcinarea cât mai fină a tescovinei uscate şi cernute.

Despre tescovină … un produs ce pare atât de banal și de cele mai multe ori aruncat la gunoi, fără să știm că ne poate oferi atâtea beneficii și atâta sănătate dacă știm să o folosim corect.

Este un amestec de coji, pulpă și semințe de struguri, rezultat în urma procesării strugurilor.

De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul. Conform specialiștilor, cea mai mare cantitate de resveratrol se află în coaja și semințele strugurilor (roșii sau negri), adică în tescovină. 

Resveratrol este un antioxidant cu numeroase beneficii pentru sănătate (încetinește procesul de îmbătrânire, are efect anticangerigen, protejează sănătatea sistemului cardiovascular, arterele ramânând elastice,  reglează nivelul de insulină, scade nivelul tensiunii arteriale, scade nivelul de colesterol „rău” etc.).

Resveratrolul este, potrivit specialiștilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decât betacarotenul, de 50 de ori decât Vitamina E și de 20 de ori decât Vitamina C, Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator și antibacterian. Menține fermitatea pielii, elasticitatea, împiedică îmbătrânirea prematură, îmbunătățeste capacitatea memoriei, crește imunitatea organismului împotriva stresului, scade nivelul de glicemie și îmbunătățește vederea.
Astfel, deghizată într-o apariţie modestă, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea.

Totodată, pe lângă resveratrol, semințele din tescovină conțin și ulei vegetal bogat în acizi grași nesaturați de tip Omega 3 și Omega 6, care contri­buie la mărirea colesterolului bun (HDL) și la micșorarea coles­terolului rău (LDL).

Pre­paratele pe bază de tescovină au rolul de a preveni degradarea tuturor tipurilor de celule exis­tente în corp, grăbind totodată re­generarea țesutu­rilor.

Însă, proprietățile sale miraculoase nu se opresc aici.

Ce beneficii are tescovina?
  • Tescovina previne cancerul și formarea tumorilor. Aceasta stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, impiedicându-le să se dezvolte. Din acest motiv, în cazul bolnavilor de cancer, ajută organismul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase;
  • Tescovina încetinește procesul de îmbătrânire și afecţiunile ce apar la bătrânețe;
  • Este eficientă în cazul afecțiunilor cardiovas­culare (insuficiență cardiacă, nevroză cardiacă, an­gină pectorală, stări post-infarct);
  • Tescovina este benefică și în bolile cerebrale (Alz­heimer) și afecțiunile neurologice (boala Parkinson);
  • Întărește vederea, fiind indicată în boli oftalmologice ca: degenerescența macula­ră, glaucom și cataractă;
  • De asemenea, tescovina este foarte eficientă în bolile metabolice şi endocrine (diabet za­ha­rat, afecțiuni ale tiroidei, insuficiența cor­tico­su­pra­­renală), previne accidentul vascular
  • Tescovina luptă împotriva osteoporozei și reumatismului, energizează organismul, fluidizeaza sângele și previne formarea cheagurilor de sânge.
  • Tescovina uscată şi măcinată poate fi administrată şi diabeticilor, deoarece zahărul din struguri a trecut în must.
  • Tescovina este un aliat ideal pentru slabit; reduce aspectul pielii de „coajă de portocală”; susține o siluetă mai fermă și mai rafinată; este recunoscută pentru acțiunea sa anti-celulitică.

Conform oamenilor de știință, se recomandă strugurii roșii sau negri, care au un con­ținut mai ridicat de resveratrol decât strugurii albi.

Modalități de utilizare

Cea mai eficientă modalitate de utilizare este transformarea tescovinei în pulbere, un proces absolut inofensiv pentru calitățile naturale ale sale și care nu necesită foarte mult efort.

Important este să respectăm câteva reguli:

  • Să deshidratăm masa obținută la maxim 42 de grade, indicat este deshidratorul;
  • Să verificăm să fie uscat bine și destul de aerisit, dacă folosim altă metodă de deshidratare,
  • Vom transforma în pulberi tescovina, doar atunci când este uscată bine,
  • Este de preferat să păstrăm în recipiente ce țin departe umezeala.
  • Am creat special pentru cei ce doresc să țină bolile la distanță și să-și mențină sănătatea la cel mai înalt nivel Pulberi RAW cu tescovină în amestec cu alte superalimente și plante medicinale.

    Acest produs este ideal pentru întărirea imunității, antitumoral, adjuvant în diverse tratamente tradiționale.

    Înainte de consum, este bine să consultați un specialist, sunt aici și vă pot ajuta oricând 🙂

    Lucia Gavrilita

    Expert în nutriție vie, Certificată Internațional

    Telefon de contact: 079 77 55 11

    Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos!

  • Se consumă câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 3 săptămâni, cu 1 săptămână de pauză. 

  • Pulberea de tescovină nu este rea la gust şi se poate administra prin simpla înghiţire. Cu toate acestea, persoanele mai pretenţioase o pot amesteca cu un suc natural sau miere (unde este permis). Beneficiile curei cu pulbere de tescovină stimulează imunitatea şi luptă pentru păstrarea sănătăţii în anotimpul rece; încurajează reproducerea celulelor sănătoase; întăreşte mecanismele de apărare ale corpului; protejează organismul de ciupercile şi bacteriile parazite; repară ‘’stricăciunile’’ şi atacă intruşii; împiedică degradarea celulelor din toate tipurile de ţesuturi; menţine tinereţea inimii şi a vaselor de sânge; previne hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă; ȋntăreşte celulele sistemului osos;

  • repară ‘’stricăciunile’’ şi atacă intruşii; împiedică degradarea celulelor din toate tipurile de ţesuturi; menţine tinereţea inimii şi a vaselor de sânge; previne hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă; ȋntăreşte celulele sistemului osos; preîntâmpină apariţia osteoporozei; alungă durerile reumatice; ameliorează semnificativ simptomele gutei şi artritei; reglează tranzitul intestinal, fiind utilă în constipații cronice; reglează nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare; este recomandată şi bolnavilor de diabet, deoarece zahărul conţinut de struguri a trecut în must – îmbunătăţeşte considerabil asimilarea insulinei şi reprezintă un bun adjuvant în tratament.

    Sursa: https://topremediinaturiste.ro/pulberea-de-tescovina-si-beneficiile-sale-miraculoase-cum-o-obtinem-si-cum-sa-o-consumam/


Un comentariu:

George Florea spunea...

Foarte intéressant acest articol ,recunosc ça nu stiam nimic despre tescovina.Am sa incerc si eu aceasta cura ça vorba aceea CINE INCEARCA NU GRESESTE

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>