sâmbătă, 25 februarie 2023

Metode de ajutor pentru parul dvs

   
Metode de ajutor pentru parul dvs
        
Strabunii nu taiau niciodata parul sau barba - le ingrijeau

Părul nostru este extensia fizică a gândurilor noastre, ne oferă direcție în cursul vieții noastre; fiecare păr ne reprezintă, este puncte forte de legătură atât a corpului, cât și a spiritului nostru conform popoarelor indigene...
Înțelepciunea bărbaților și femeilor au adus părul lung; în schimb în locurile în care a apărut tirania, părul scurt era obligatoriu și acestea, împreună cu alți factori, au culminat cu înfrângerea spirituală și fizică a popoarelor.
Părul are propriul limbaj și caracter, iar modul în care coafura este extrem de important pentru cei care îl poartă:
- Linia din mijloc reprezintă alinierea gândului.
- Împletitura, unitatea gândului cu inima.
- Părul liber înseamnă încredere.
- Păr ridicat, condamnare.
Oamenii își pieptănă adesea părul fără să știe semnificația acțiunilor și stilul în care sunt folosiți - părul este important pentru că, în timp ce lasă vanitatea sau practicitatea deoparte, modul în care se poartă părul ne va afecta direct starea de spirit.
In rândul popoarelor indigene vom descoperi că părul avea o importanță maximă, așa cum a descris și a anunțat participarea la diverse evenimente: căsătorie sau război, bucurie sau duel.
Prin coafura și tunsori pe care le-au purtat ai putea cunoaște maturitatea oamenilor, statutul lor în societate sau vremuri de pace și război.
Coafurile au fost ca anotimpurile; uneori s-au schimbat public, fie in forma privata, fie chiar cu ceremonial.

Părul reprezintă gândurile și starea spirituală a individului; arătând legăturile și unitatea spirituală a familiei care definește armonia culturală și alinierea spirituală a comunității.
Părul reprezintă stările naturii, curgând în linie dreaptă ca niște cascade sau ondulat ca apa de râu. Copiii indigeni au fost învățați să spele și să clătească părul. În învățăturile multor triburi indigene, tăierea părului a fost apariția unui duel sau a apropierii de moarte. Părul era un element mistic. Nu ar lăsa pe nimeni să atingă părul fără permisiunea lor.

Despre importanța părului lung:
- De mult timp, popoarele din diferite culturi nu s-au tuns, pentru că face parte din cine sunt.
- Când părul are voie să atingă lungimea maximă, atunci se produc fosforul, calciul și vitamina D și intră în lichidul limfatic și lichidul cerebral și prin două conducte către creier. Această schimbare ionică face memoria mai eficientă și duce la o energie fizică mai mare, rezistență și stoicism mai mare. Dacă decizi să te tunzi, nu numai că vei pierde această energie extra hrănitoare, dar și corpul tău va trebui să ofere multă energie vitală pentru a crește din nou părul.
De asemenea, părul este ′′ antenele ′′ care colectează și canalizează energia soarelui (prana) către lobii frontali, (partea din creier folosită pentru meditație și vizualizare). Aceste antene acționează ca niște conducte pentru a obține energie subtila, energie cosmică. Este nevoie de ani de zile de la tunsoare pentru a forma antene noi (pe vârful părului).

- Păr umed:
Când ridici părul umed, acesta va avea tendința să scadă și să se strângă puțin și să se rupă în timp ce se usucă. O idee mai bună este să îți faci timp din când în când să stai la soare și să permiți părului curat, umed să se usuce natural și să absoarbă o parte din vitamina D.
Yoghinii recomandă spălarea părului la fiecare trei zile (mai ales dacă scalpul tău transpiră foarte mult). De asemenea, poate fi benefic să îți speli părul după ce te enervezi, pentru a ajuta la procesarea emoțiilor.

- Tunsoare:
Deseori, când oamenii au fost cuceriți sau înrobiți, se tund ca semn de sclavie, neputință și umilire.
Oasele frunții sunt poroase și funcția lor este de a transmite lumina glandei pineală, care afectează activitatea cerebrală, precum și tiroida și hormonii sexuali. La fel cum triburile și societățile întregi au fost cucerite, tunsorile au devenit atât de frecvente încât importanța părului s-a pierdut după câteva generații, iar coafurile și moda au devenit obligatorii.

Părul nostru (ca fiecare celulă din corpul nostru) are memorie, deci se obișnuiește ca atunci când încheiem un capitol din viața noastră, ființa noastră cere o tunsoare: inconștient se datorează nevoii de a se reînnoi ca atunci când copacii schimbă scoarța, până când își recăpătă vitalitatea...

Yoghinul recomandă, de asemenea, utilizarea unui pieptene sau a unei perii de lemn pentru a-ți pieptăna părul, deoarece promovează circulația și stimularea scalpului și lemnul nu generează electricitate statică, ceea ce determină pierderea energiei părului.

Dacă te pieptăni din frunte invers, din spate, și apoi de mai multe ori stânga și dreapta (indiferent de lungimea părului) oboseala zilei va dispărea.
Pentru femei, folosind această tehnică de pieptănare de păr de două ori pe zi, te ajută să te menții tinere, să îmbunătățești ciclul menstrual sănătos și să îți dacă ai probleme cu chelia, lipsa de energie a părului poate fi contracarata cu meditația.
Dacă găsiți niște fire argintii, țineți cont de faptul că culoarea argintie sau alb crește fluxul de energie și vitamine pentru a compensa îmbătrânirea. Pentru sănătatea creierului, pe măsură ce îmbătrânești, încearcă să-ți păstrezi părul cât mai sănătos și natural.
Când permiți părului să crească în toată lungimea și să-l rostogolească în coroana capului, energia soarelui, prana, energia vieții, se duce pe coloana vertebrală. Pentru a contracara această tendință descendentă, energia de viață Kundalini crește pentru a crea echilibru.
Părul tău este acolo pentru un scop.





Recomandari generale : mancati   afine  spanac  linte  nuci si traiti 
fara carne,  faina alba,   alimente acidulate si  exces de vitamina A 


 
 

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>