*Cumpărați ceapă și mâncați-o la grătar, oricât de mare ar fi prețul... mâncați-o mereu *
Dr. Daud Al-Rubaie, autorul Enciclopediei arabe de terapie pe bază de plante medicinale, spune:
Am scris multe articole despre ceapă și beneficiile ei terapeutice și nutriționale și, de fiecare dată când am citit un nou raport, am fost stimulat să scriu și mai multe despre aceasta.
Iar când discuția despre aceasta a devenit prea lungă, m-am gândit să o scriu și sub titlul:
*Știați că?*
🔸 Ceapa este una dintre cele mai bogate legume sau fructe într-o importantă substanță medicinală numită corecitină, și numai germenii de capere concurează cu aceasta;
🔸 Antioxidantul (corecitina) din ceapă previne inflamațiile, oriunde s-ar afla, în special în sinusuri și plămâni;
🔸 Consumul de ceapă împiedică dezvoltarea diabetului de tip 2 (tratat cu tablete), ca și a tipului 1 (care necesită injecția cu insulină);
🔸 Ceapa previne cancerul de sân, prostată, uter și ovarian, previne dezvoltarea acestora și creșterea numărului de leziuni precanceroase;
🔸 Ceapa combate atacurile de astm;
🔸 Ceapa protejează celulele nervoase de leziuni și alungă bolile astfel rezultate, legate de sistemul nervos;
🔸 Ceapa previne deteriorarea și îngroșarea vaselor de sânge și previne multe boli de inimă;
🔸 Ceapa sporește prezența și reproducerea bacteriilor benefice în intestin, îmbunătățind absorbția nutrienților și întărind sistemul imunitar, prevenind totodată creșterea excesivă în greutate;
🔸 Ceapa ucide mai multe tipuri de microbi din gât și din plămâni;
🔸 Ceapa subțiază sângele și previne formarea cheagurilor, mai ales atunci când este gătită la grătar, eliminând astfel necesitatea consumului de diluanți farmaceutici de sânge, cum ar fi aspirina sau warfarina (care provoacă o creștere excesivă a fluidității sângelui), prin consumul de ceapă la grătar sau prăjită;
🔸 Ceapa reduce tensiunea arterială la pacienții hipertensivi;
🔸 Ceapa aduce somnolență;
🔸 Ceapa previne proliferarea bacteriei Helicobacter Pylori și o elimină;
🔸 Ceapa reduce colesterolul și trigliceridele;
🔸 Ceapa previne apariția bolilor asociate diabetului;
🔸 Ceapa previne reproducerea virusului SIDA;
🔸 Ceapa previne osteoporoza;
🔸 Ceapa conține mari cantități de compuși de sulf, care mențin prospețimea pielii și rezistența și frumusețea părului și a unghiilor.
*Note:*
Zicala populară spune:
Mănâncă ceapă și uită ce s-a întâmplat; de fapt, ceapa îmbunătățește starea de spirit și relaxează inima;
Cojile de ceapă sunt cele mai bogate în antioxidanți chorcetinici;
Ceapa nu își pierde proprietățile medicinale la punctul de fierbere;
Supa de ceapă este ideală pentru obținerea tuturor beneficiilor cepei.
Toate cele de mai sus sunt rezumatul a sute de lucrări științifice experimentale.
Distribuiți această postare, în beneficiul tuturor!️
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu