vineri, 8 ianuarie 2021

Pericolul din ASPARTAM

 


ASPARTAM -- O NEUROTOXINĂ PUTERNICĂ
Aspartamul, cunoscut şi ca aditivul alimentar E 951, este un îndulcitor artificial, fiind utilizat în industria alimentară pentru puterea sa de îndulcire foarte mare - de 200 de ori mai puternică decât cea a zahărului rafinat. Acest îndulcitor este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piaţa alimentară.
Din punct de vedere al compoziţiei chimice, aspartamul este alcătuit din doi aminoacizi, fenilalanină (50%) şi acid aspartic (40%), uniţi printr-o moleculă de metanol (10%).
- Aspartatul şi glutamatul sunt neurotransmiţători, adică faciliteaza transmiterea de informatii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibila a unor neuroni datorita unui influx excesiv de calciu în aceste celule. Acest "supliment" de calciu pe care neuronul îl primeste, va determina formarea de radicali liberi în exces care ucid celula. De aceea aspartatul şi glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimulează celulele neuronale până le omoară !
- Un component al aspartamului este fenilalanina. Acesta este un aminoacid care se găseşte in mod natural în creier. S-a demonstrat că prin consumul de carbohidraţi asociat cu aspartam apare creşterea concentratiei de fenilalanina din creier. Odată cu mărirea nivelului de fenilalanina din creier, concentraţia de serotonină va scadea foarte mult, aceasta ducând la depresie şi alte probleme emoţionale grave.
- Dr. Russell Blaylock - profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi - demonstrează că un nivel crescut de fenilalanină în creier duce până la urmă la schizofrenie. De aceea, folosirea regulată a aspartamului a dus la creşterea vânzarilor de Prozac pentru a controla schizofrenia.
- Derivatul de fenilalanină, DKP – diketopiperazina, care apare prin descompunerea edulcorantului datorită stagnării produselor în depozite, este un factor cancerigen pentru creier, susţinând formarea de astrocitoame, adenoame hipofizare etc. – aspecte demonstrate în studiile de început asupra aspartamului.
- Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otravă mortală.
Odată ajuns în corp, metanolul de descompune în acid formic şi formaldehidă, care este o neurotoxină mortală. Cercetarile arată că formaldehida este o otrava cumulativă pentru că nu se mai elimină, odată ajunsă în corp.
Simptomele otrăvirii cu metanol includ migrene, ameţeală, greaţă, dezordini gastrointestinale, slăbire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglări comportamentale etc.
- Consumul crescut de aspartam generează cantităţi crescute de catecolamine (noradrenalină, adrenalină) care vor determina o creştere a excitabilităţii cerebrale. Aceasta poate avea ca rezultat o stare de tensiune psihică de fundal, reacţii agresive, convulsii, crize epileptice etc.
Pe de altă parte, cantităţile crescute de fenilalanină la nivel cerebral interferează cu producerea de serotonină, un alt neurotransmiţător care se ştie că susţine stările de fericire ale fiinţei. Astfel, ingestia cronică de produse conţinând aspartam ne transformă încet-încet în nişte persoane apatice, terne, depresive şi prezentând diverse afecţiuni.
- Există 92 de simptome documentate, cauzate de consumul de aspartam, de la creşterea în greutate la comă şi moarte.
Majoritatea simptomelor sunt neurologice :
Scăderea memoriei, scăderea inteligenţei, incapcitate de concetrare, iritabilitate, hiperactivitate, modificări ale comportamentului, lezează celulele hipocampului, disfuncţii ale metabolismului neurotransmiţătorilor, scădere a nivelului de serotonină (substanţa asociată cu buna dispoziţie şi capacitatea de memorare şi învăţare).
- Aspartamul este vândut în peste 80 de ţări din lume şi se găseşte în peste 6000 de produse alimentare cum ar fi: gume de mestecat fără zahăr (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), unele cereale, dropsuri fără zahăr, băuturi carbogazoase (Coca-Cola, Pepsi), îngheţată, gelatină, sucuri de fructe, ceai şi cafea instant, iaurt dietetic, gem, marmeladă, dulceaţă, ciocolată caldă, etc.
De asemenea aspartamul mai poate fi gasit în: suplimente alimentare, laxative si tablete de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.).
Preluat : Nicola Sorin

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>