Migdalele
Migdalele dulci pot fi consumate atât proaspete, cât şi uscate. Sâmburii de
migdale pot fi consumaţi ca atare sau se pot folosi la prepararea dulciurilor.
Totodată migdalele reprezintă una dintre cele mai importante surse vegetale
naturale de calciu (252 mg la 100 grame). Calciul facilitează transmiterea
influxului nervos, intervenind în procesele de eliberare a acetilcolinei,
noradrenalinei şi serotoninei, contribuind prin aceasta la menţinerea echilibrului
sistemului nervos. tocmai de aceea, migdalele sunt foarte apreciate pentru
bunăstarea psihică şi mentală pe care o conferă şi pentru starea de calm ce
apare la scurt timp după ce le consumăm.
În plus, migdalele contribuie şi la îmbunătăţirea capacităţii
naturale de memorare.
Numeroase studii efectuate de cercetători demonstrează că migdalele au un
efect benefic asupra stării de sănătate şi se dovedesc a fi un aliat preţios în
lupta cu kilogramele. Mai mult decît atît, datorită conţinutului caloric ridicat,
migdalele sînt recomandabile în sezonul rece, deoarece furnizează
organismului o cantitate valoroasă de energie.
Deseori, migdalele sînt considerate în mod eronat ca fiind alimente prea
energetice, dar de fapt consumul lor nu antrenează creşterea în greutate.
Fiind plăcute la gust şi săţioase, ele reduc consumul altor alimente şi înlătură
senzaţia de foame. Avînd în vedere că 28 de grame de migdale au un aport
energetic de 160 calorii, mai bine ronţăiţi un pumn de migdale în locul unei
pungi cu covrigei.
energetice, dar de fapt consumul lor nu antrenează creşterea în greutate.
Fiind plăcute la gust şi săţioase, ele reduc consumul altor alimente şi înlătură
senzaţia de foame. Avînd în vedere că 28 de grame de migdale au un aport
energetic de 160 calorii, mai bine ronţăiţi un pumn de migdale în locul unei
pungi cu covrigei.
Deşi migdalele nu sînt complet lipsite de substanţe grase, se pare că organismul
uman nu absoarbe toate caloriile din aceste substanţe. Faptul că migdalele se
mănîncă întregi, deci nu se mestecă în totalitate, permite lipidelor să nu fie
asimilate în corp în totalitate, tocmai de aceea aceste fructe sînt indicate în timpul
unei cure de slăbire. Evitaţi totuşi să consumaţi migdale în exces.
uman nu absoarbe toate caloriile din aceste substanţe. Faptul că migdalele se
mănîncă întregi, deci nu se mestecă în totalitate, permite lipidelor să nu fie
asimilate în corp în totalitate, tocmai de aceea aceste fructe sînt indicate în timpul
unei cure de slăbire. Evitaţi totuşi să consumaţi migdale în exces.
O cantitate de 28 de grame de migdale (un pumn) reprezintă o sursă excelentă
de magneziu şi de vitamina E, aceasta din urmă fiind un antioxidant foarte eficient.
În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine şi fibre, potasiu, calciu, fosfor
şi fier, toate în numai 246 de calorii. Trebuie să ştiţi în egală măsură f
faptul că aceste fructe au un conţinut proteic ridicat, furnizînd 19 grame de
proteine pentru fiecare 100 de grame consumate, adică acelaşi aport de proteine
ca şi în cazul produselor din carne. În plus, conţinutul ridicat de vitamina
E face migdalele indicate în tratamentul problemelor tenului, fiind însă eficiente
şi pentru revigorarea părului. Consumînd trei migdale pe zi, veţi beneficia de
efectul revitalizant pe care îl au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate
de vopsirile repetate.
de magneziu şi de vitamina E, aceasta din urmă fiind un antioxidant foarte eficient.
În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine şi fibre, potasiu, calciu, fosfor
şi fier, toate în numai 246 de calorii. Trebuie să ştiţi în egală măsură f
faptul că aceste fructe au un conţinut proteic ridicat, furnizînd 19 grame de
proteine pentru fiecare 100 de grame consumate, adică acelaşi aport de proteine
ca şi în cazul produselor din carne. În plus, conţinutul ridicat de vitamina
E face migdalele indicate în tratamentul problemelor tenului, fiind însă eficiente
şi pentru revigorarea părului. Consumînd trei migdale pe zi, veţi beneficia de
efectul revitalizant pe care îl au aceste fructe asupra podoabei capilare afectate
de vopsirile repetate.
Datorită acestor substanţe pe care le conţin şi care sînt atît de necesare
organismului,
migdalele sînt un atu extrem de preţios pentru sănătate, contribuind în special la
reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare, dar şi la scăderea nivelului
colesterolului, care, în exces, se acumul
ează în artere şi le blochează. Consumul de migdale are acelaşi efect ca unele
medicamente care ajută la reducerea nivelului colesterolului.
Hipotensivii sînt, de asemenea, sfătuiţi să consume în medie cinci migdale zilnic,
pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale. Fructele coapte, amestecate cu miere,
sînt indicate în insomnii, anemii şi astm bronşic. Dată fiind marea putere nutritivă
a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderaţie: 6‑10 fructe pe zi,
de la caz la caz.
Terapia cu zer
Efectele zerului au fost binecunoscute încă din antichitate.
Hipocrate il recomanda ca pe un mijloc eficient in lupta cu
tuberculoza, hepatita si unele afectiuni ale pielii.
In zer se găsesc toate vitaminele din grupul B, dar şi
Ca, Mg, I, K. Substanţele din zer se asimilează rapid,
mai ales dacă se face şi mişcare. Nu conţine nici grăsimi, nici
glucide.
Zerul este hrănitor şi are puţine calorii.
Reglează activitatea intestinală, hrăneşte ţesuturile
conjuctive şi nervii, arde grăsimile.
Bun pentru oase, nervi, muşchi, memorie, ficat,
plamani si stomac
Zerul conţine şi vitamina B13, care contribuie la scăderea
colesterolului, regelază funcţiile hepatice şi combate anemia.
Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea
colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat
si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.
Circa 500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile.
Totodată, zerul stimulează asimilarea vitaminelor şi
mineralelor, stopează evoluţia tumorilor, elimină toxinele
şi reglează tranzitul intestinal.
Zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta
persoanele ce sufera de tumori canceroase.
Read: http://www.doctor.info.ro/zerul.html#ixzz3RojtiR7Y
Se consumă circa 1 l de zer pe zi, fracţionat, dar cura se
începe treptat, cu o cană de zer pe zi.
Extern, zerul se poate aplica direct pe piele, in scop
cosmetic sau terapeutic.
Cura de slăbire cu zer
- se bea circa 1 l de zer pe zi, timp de 3 săptămâni.
Se bea înainte de masă.
Administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara
abundenta si este diuretic.
Se poate bea dimineata pe nemancate,
cu cel putin jumatate de ora inainte de cafea.
Se consuma 200 ml de zer.
Cum obţinem zerul
Se pune laptele proaspăt la prins, de pe o zi pe alta,
într+un loc călduţ.
Laptele acru se incalzeste pe foc pana cand se incheaga,
iar apoi masa obtinuta se strecoara printr-o bucata de tifon
impaturita in mai multe straturi. Rezulta o branza de vaci
proaspata si în oală rămâne zerul din lapte.
* Sportivilor le este recomandat extractul proteic din zer.
Extractul proteic din zer este cao branza extrem de bogata
in proteine si fara grasimi. Hrăneşte muşchii şi nu îngraşă,
dimpotrivă.
Hipocrate il recomanda ca pe un mijloc eficient in lupta cu
tuberculoza, hepatita si unele afectiuni ale pielii.
In zer se găsesc toate vitaminele din grupul B, dar şi
Ca, Mg, I, K. Substanţele din zer se asimilează rapid,
mai ales dacă se face şi mişcare. Nu conţine nici grăsimi, nici
glucide.
Zerul este hrănitor şi are puţine calorii.
Reglează activitatea intestinală, hrăneşte ţesuturile
conjuctive şi nervii, arde grăsimile.
Bun pentru oase, nervi, muşchi, memorie, ficat,
plamani si stomac
Zerul conţine şi vitamina B13, care contribuie la scăderea
colesterolului, regelază funcţiile hepatice şi combate anemia.
Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea
colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat
si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.
Circa 500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile.
Totodată, zerul stimulează asimilarea vitaminelor şi
mineralelor, stopează evoluţia tumorilor, elimină toxinele
şi reglează tranzitul intestinal.
Zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta
persoanele ce sufera de tumori canceroase.
Read: http://www.doctor.info.ro/zerul.html#ixzz3RojtiR7Y
Se consumă circa 1 l de zer pe zi, fracţionat, dar cura se
începe treptat, cu o cană de zer pe zi.
Extern, zerul se poate aplica direct pe piele, in scop
cosmetic sau terapeutic.
Cura de slăbire cu zer
- se bea circa 1 l de zer pe zi, timp de 3 săptămâni.
Se bea înainte de masă.
Administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara
abundenta si este diuretic.
Se poate bea dimineata pe nemancate,
cu cel putin jumatate de ora inainte de cafea.
Se consuma 200 ml de zer.
Cum obţinem zerul
Se pune laptele proaspăt la prins, de pe o zi pe alta,
într+un loc călduţ.
Laptele acru se incalzeste pe foc pana cand se incheaga,
iar apoi masa obtinuta se strecoara printr-o bucata de tifon
impaturita in mai multe straturi. Rezulta o branza de vaci
proaspata si în oală rămâne zerul din lapte.
* Sportivilor le este recomandat extractul proteic din zer.
Extractul proteic din zer este cao branza extrem de bogata
in proteine si fara grasimi. Hrăneşte muşchii şi nu îngraşă,
dimpotrivă.
Remedii împotriva insomniei
O persoană din trei suferă de insomnie, în diferite forme.
Oamenii adorm greu, se trezesc deseori in timpul
nopţii, au somnolenţă în timpul zilei etc.
Dăm vina deseori pe stres şi, într-adevăr, acesta este
vinovatul nr. 1.
Ce trebuie să facem?
Să încercăm să lăsăm deoparte neplăcerile zilnice,
să luăm o cină uşoară, cu lactate, mere, salată.
Paharul cu lapte cald este un remediu vechi indicat
şi astăzi.
Apoi, să facem o baie cu uleiuri calmante.
Sunt indicate uleiurile esenţiale de levănţică,
roiniţă, bergamotă, ylang ylang.
Vă mar recomandăm să beţi un ceai de muşeţel,
odolean, roiniţă, tei, levănţică sau sulfină.
Pentru echilibrul dv. interor, este recomandat să
ţineţi un jurnal şi să faceţi meditaţii,
Vă mai pot ajuta pernele cu plante - creţuşcă,
levănţică, trandafiri, cimbrişor, pedicuţă.
Presopunctură : strângeţi lobii urechilor
între degete, câteva minute.
Oamenii adorm greu, se trezesc deseori in timpul
nopţii, au somnolenţă în timpul zilei etc.
Dăm vina deseori pe stres şi, într-adevăr, acesta este
vinovatul nr. 1.
Ce trebuie să facem?
Să încercăm să lăsăm deoparte neplăcerile zilnice,
să luăm o cină uşoară, cu lactate, mere, salată.
Paharul cu lapte cald este un remediu vechi indicat
şi astăzi.
Apoi, să facem o baie cu uleiuri calmante.
Sunt indicate uleiurile esenţiale de levănţică,
roiniţă, bergamotă, ylang ylang.
Vă mar recomandăm să beţi un ceai de muşeţel,
odolean, roiniţă, tei, levănţică sau sulfină.
Pentru echilibrul dv. interor, este recomandat să
ţineţi un jurnal şi să faceţi meditaţii,
Vă mai pot ajuta pernele cu plante - creţuşcă,
levănţică, trandafiri, cimbrişor, pedicuţă.
Presopunctură : strângeţi lobii urechilor
între degete, câteva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu