duminică, 17 septembrie 2023

DESPRE ALAPTARE

 preluare

⚠ Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre alăptare și despre laptele matern:
✅ nutrienții din laptele matern rămân relativ constanți în primele 18 luni de alăptare. Ulterior scad unii nutrienți dar cresc FACTORII IMUNOLOGICI. Pentru un copil care este alăptat și care merge apoi la creșă/grădiniță este aur curat această sursă suplimentară de imunitate.
✅ în mamelon exista niște receptori care intră în contact cu saliva copilului. Din salivă se preiau toate informațiile despre copil: vârstă, sex, stare de sănătate, state de hidratate, nevoi nutriționale etc etc.
✅ corpul mamei produce PE LOC un lapte adaptat nevoilor copilului din acel moment. De aceea laptele va fi diferit azi față de cum va fi mâine sau peste 2 săptămâni. Nu va avea niciodată aceeași compoziție pentru că nevoile copilului vor fi mereu diferite iar laptele se adaptează nevoilor copilului.
✅ o mamă care alăptează în tandem doi copii de vârste diferite va avea lapte DIFERIT în fiecare sân! Laptele va fi diferit în funcție de nevoile fiecarui copil. De exemplu unul poate are concentrație mai mare de lipide, celălalt poate are cantitate mai mare de provitamina A.
Înainte să nasc prima oară și să alăptez, habar n-aveam de lucrurile astea. Și încă aflu lucruri care mă lasă cu gura căscată...
❤
Și mai multe despre alăptare vorbim vinerea viitoare, de la ora 17:30.
Întâlnirea de alăptare face parte dintr-o serie de două întâlniri: prima despre îngrijirea bebelușilor, a doua despre alăptare.
Mâine ne vedem de la 17:30 pentru puericultură.
Dacă ai peste 30 de săptămâni de sarcină te aștept împreună cu partenerul pentru niște ore petrecute împreună în relaxare și conectare dar și cu exersare și acumulare 🙂 .
Detalii mai jos.
(sursa foto: Erin Stoneman)

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>