sâmbătă, 8 aprilie 2023

Ajutor cu papadie

 

Urmaţi o cură cu TIJE de PĂPĂDIE – vă purifică şi vă vindecă tot organismul



Păpădia (Taraxacum officinale) este una dintre cele mai puternice plante detoxifiante.

Principiile amare pe care păpădia le conţine tonifică ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi, această iarbă de leac are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Utilă de la rădăcină la floare, acum, primăvara, păpădia este căutată pentru frunzele şi tijele ei. Toţi cei care simt nevoia unei purificări, a unei uşurări a organismului, sunt sfătuiţi să facă o asemenea cură cu păpădie.

Cum trebuie culese şi păstrate tijele de păpădie

Se culeg din locuri curate – nepoluate, neerbicidate, aflate cât mai departe de aglomeraţiile urbane sau de şosele. Înainte ca păpădia să înflorească, se folosesc tijele/tulpinile proaspete cu boboci. Planta se consumă în ziua în care a fost culeasă, sau cel mult la 24 de ore după culegere, cu condiţia să fi fost păstrată la rece, în frigider, într-un ambalaj ermetic, astfel încât să nu se deshidrateze.

Cum se consumă tijele de păpădie

Se consumă 6 asemenea tije pe zi, câte 2 înaintea fiecărei mese, care se mestecă bine înainte de a fi înghiţite. Timp de un sfert de oră de la administrarea păpădiei nu se consumă nici un fel de aliment.

Cât durează cura cu tije de păpădie

O cură cu tije de păpădie durează cel puţin 14 zile. În cazul bolilor cronice, tratamentul poate dura şi 3-4 săptămâni. Excepţie fac persoanele subponderale, anemice, cărora efectele drenoare puternice ale plantei le pot crea o anumită stare de slăbiciune. În boli precum diabetul, psoriazisul, anumite forme de cancer, cura cu păpădie se prelungeşte pe perioada mai multor luni (cura acţionează ca un catalizator al proceselor de vindecare).

Ce afecţiuni tratează sau vindecă

♣ boli de ficat: hepatită, hepatită cronică, ciroză hepatică;

♣ diabet: se urmează cure de lungă durată; persoanele cu o greutate corporală peste cea normală pot dubla doza; cura are atât efecte directe de scădere a glicemiei, cât şi un efect de stimulare a funcţiei pancreatice; nu trebuie să lipsească, bineînţeles, o alimentaţie adecvată;

♣ dischinezie biliară, litiază biliară, colecistită, dispepsie;

♣ hepatită;

♣ ciroză hepatice şi litiază biliară în forme uşoare;

♣ constipaţie;

♣ obezitate;

♣ acnee, eczeme (+ 1 litru de ceai de trei-fraţi-pătaţi pe zi, în timpul curei);

♣ reumatism cronic;

♣ sinuzite, rinite;

♣ hipoaciditate;

♣ bronşite, bronşite astmatiforme;

♣ erupţii alergice, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament;

♣ cancer – experimentele au dovedit acţiunea binefăcătoare a păpădiei în cazul cancerului intestinului gros, al rectului şi în cazul cancerului hepatic;

♣ varice;

♣ hemoroizi;

♣ ateroscleroză.


Reteta de sirop – Ingrediente: – 400 flori de papadie galbene – 4 lămâi tăiate felii – 4 portocale felii – 3 litri de apă. Adăuga ingredientele în apă și lasă-le astfel timp de 24 de ore. Apoi, se adaugă 2 căni de zahăr, și se fierb timp de o jumătate de minut. Când amestecul devine gros și siropos, se îndepărtează de la căldură, și se toarnă în borcane sterilizate. Folositi-l pentru a trata răceli comune, tuse persistente, și bronșită.

Rețetă de ceai: Ceaiul de papadie se face din radacini uscate, tocate, si de frunze de papadie mixte. Ia o jumătate de linguriță de amestec și adăuga-l la un pahar de apă pentru a prepara ceai.

Poti amesteca, de asemenea, 60 de grame de acest amestec cu 30 de grame de rădăcini de păpădie uscata. Se adaugă amestecul la 2,5 uncii de apă, și un pic de sare. Se fierbe timp de 20 de minute.

Apoi se bea un pahar de trei ori pe zi. Păpădia este o plantă perenă ierboasă, care creşte până la înălţimi de 10-30 cm. Frunzele adânc zimţate se desprind de la bază, iar singura floare galbenă apare în aprilie şi mai. Floarea este urmată de seminţe, fiecare încununată de perişori moi, care sunt luate de curenţii de aer, ajutând la răspândirea plantei.

În scop teraputic se recoltează rădăcina şi frunzele, care sunt uscate pentru a fi folosite la infuzii, extracte buvabile şi capsule.

Administrare: 

Pentru detoxifiere şi pentru îmbunătăţirea funcţiei ficatului se pot consuma frunzele crude (sub formă de salată), de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor.

Extern, se aplică cataplasme (fruze zdrobite) pentru ameliorarea eczemelor, psoriazisului, arsurilor infectate etc. 

Siropul de papadie se prepară din toată planta (cu tot cu rădăcina), culeasă cu grijă să nu se rupă pentru a nu lăsa să se scurgă latexul, conservând principiile active ale plantei, se spală bine cu apă rece,

apoi se toacă mărunt şi se pune într-un borcan cu tot cu latexul scurs, cu mai mult de jumatate miere de albine, amestecând bine conţinutul, se acoperă şi se lasă la macerat 2 săptamani, apoi se consumă câte 1-2 linguriţe de 2- 3 ori pe zi timp de 2- 3 săptămâni; benefic pentru bolile tubului digestiv, boli hepato-biliare.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație! surse: dromania.ro  tarameafrumoasa.com/







Luati  500gr flori de papadie si 1 l ulei presat la rece :







Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>