luni, 19 decembrie 2022

Sa va fie de folos

 


7 treburi pentru când răcesc piticii
============================
Primul ajutor, în caz de muci, tuse, febră și apatie la puștani:
1. Fierbeți apă și puneți 2 cepe de mărimea oului. Cepele să fie întregi (adică cu tot cu coajă și rădăcină, doar să fie bine spălate) + 3 nuci întregi (cu tot cu coajă, nesparte). Fierbeți cca. 15min, apoi când e ceaiul călduț, adăugați miere de albine și zeamă de lămâie. 2 căni de ceai pe zi, fac de multe ori minuni.
2. Luați de la piață o ridiche neagră, scobiți-o bine cu un cuțit și puneți acolo miere. Lăsați la topit mierea 3-4ore, apoi cu lingurița, dați la copii să bea încet, să se ungă pe gât. Nu se bea apă după, timp de 1h.
3. În caz de dureri de mușchi, cu sau fără febră mare, frecție cu apă și săpun de casă. Frecată bine pielea, masat ceva mai serios, apoi înfofoliți-i bine ca pe sarmale și țineți-i într-o cameră mai bine încălzită. Se lasă așa înfofoliți vreo 2 ore, până transpiră bine, apoi se șterge săpunul de pe piele cu o cârpă înmuiată în apă caldă (nu se face baie până a doua zi).
4. Pentru frisoane, fierbeți apă și puneți într-un lighean în care adăugați un pumn de sare, apoi să bage ușor picioarele în apă (mai întâi să atingă cu tălpile, grijă mare să nu se ardă). Se insistă până când apa devine suportabilă, apoi se șterg picioarele și se bagă ciorapi groși. Se poate executa și punctul 3 dacă e necesar.
5. Pentru dureri de cap, puneți într-un difuzor 3 picături de ulei esențial de lavandă + 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai (tea tree) și dați drumul la aparat 30 min- 1h, apoi pauză. Camera să fie bine aerisită în prealabil. Dacă n-aveți difuzor, un ceai de lavandă cu puțină mentă.
6. În caz de dureri în gât: ghimbir ras cu miere. Ceai de nalbă mare cu pătlagină și mușețel, părți egale. În caz de febră, punctul 3 și 4, sau șosete stropite cu spirt și trase peste pijama. Frecție cu spirt pe la cap și pe la gât, căciulă.
7. În caz de nas înfundat, uscăciunea nasului sau muci cât cuprinde, inhalații. Fierbeți într-o oală niște apă (1,5l - 2l), puneți o lingură de sare și adăugați, imediat ce fierbe, o lingură de isop și de cimbrișor. Făcute inhalații cu prosopul pe cap, tras aerul cald și pe nas, dar și pe gură (pe rând, nu concomitent). Atenție să nu se ardă (să nu dea cu nasul în apă) și să respecte necesarul de oxigen (se fac 5-10 inhalații, se iese de sub prosop și se inhalează aer curat de 2-3 ori și tot așa). Atenție la inimă - dacă pulsul crește prea tare, scoateți capul de sub prosop și respirați până își revine la normal.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>