luni, 28 mai 2018
duminică, 20 mai 2018
Surse de vitamina D
Organizația Mondială a Sănătății recomandă 10 micrograme de vitamina D pe zi pentru bebeluși și 15 micrograme/zi pentru adulți.
Numită și vitamina soarelui, vitamina D facilitează absorbția calciului și fosforului la nivel digestiv și ajută la fixarea calciului în oase. Stimulează imunitatea, scade senzația de oboseală, are efect pozitiv asupra mușchilor și inimii. Lipsa ei duce la depresie, favorizează osteoporoza și crește tensiunea arterială, riscul de cancer la sân și colorectal. O dietă corespunzătoare furnizează necesarul zilnic din aceast compus organic.
1.Ciocolata neagră
Conține circa 5 micrograme de vitamina D/100 g. Alege cicolata neagră compusă din minimum 70 % cacao.
2.Laptele
Esențial pentru aportul său de calciu, este, în egală măsură, o sursă bună de vitamina D (3,7 micrograme la o cană de 250 ml). Laptele nedegresat de vacă este cel mai indicat.
3.Ouăle
Vitamina D este concentrată în principal în gălbenușul crud: 3,25 micrograme/100 g.
4.Ciupercile
Ciupercile de tip șampinion oferă 1,18 micrograme de vitamina D/100 g. Gătește-le la cuptor și asociază-le cu carne de vită, care e, la rândul ei, o sursă bună de vitamina D.
Bine de știut!
Sursa foto: caloriesecrets.net.
joi, 10 mai 2018
marți, 1 mai 2018
Apa cu ghimbir
Știi care sunt adevăratele beneficii ale apei cu ghimbir?
Dacă faci parte din categoria persoanelor ce nu beau nici măcăr 3 pahare de apă pe zi, alege să consumi apa cu ghimbir. Consumul regulat de apă cu ghimbir te va ajuta să elimini toxinele din organism, să ții senzaţia de foame sub control şi mai ales să îți întărești imunitatea, mai ales acum în pragul anotimpului rece.
Ține cont de faptul că infuzia cu ghimbir va contribui substanțial la procesul de ardere a grăsimilor de la nivelul taliei, șoldurilor și coapselor.
Cum se prepară apa cu ghimbir?
Ai nevoie de un litru de apă, o bucată de ghimbir de maxim 3 centimetri, 2 lămâi și poți să adaugi opțional și 2 linguri de miere naturală de albine.
Curăță ghimbirul și taie-l feliuțe și apoi pune-l la fiert. Lasă la fiert în jur de 10-15 minute după care lasă-l la răcit. Strecoară infuzia, adaugă zeama de la cele două lămâi și consum-o pe parcursul întregii zile.
Dacă vrei să apelezi la acest remediu pentru a-ți detoxifica organismul, trebuie să consumi această infuzie zilnic pentru cel puțin 4-5 luni.
Consumul regulat de ghimbir te va ajuta să combați acțiunea radicalilor liberi și te va proteja de dezvoltarea celulelor canceroase.
Pe lângă acest aspect, apa cu ghimbir te va proteja și de efectele colesterolului rău și în același timp va contribui al îmbunătățirea circulației sangvine.
Un alt avantaj al consumului apei cu ghimbir este acela că este un bun stimulator digestiv și combate retenția de apă.
Datorită efectului său antiinflamator, ghimbirul reduce inflamațiile existente în organism, astfel că dacă suferi de reumatism sau osteoartrită, durerile nu vor mai fi atât de intense.
Combate cu succes greața, menține senzația de sațietate, accelerează tranzitul intestinal și stimulează metabolismul bazal, deci iată câte avantaje într-un singur aliment.
Inclusiv constipația sau balonarea va fi o problemă de domeniul trecutului, de îndată de cei începe să consumi zilnic ghimbir.
Combinația dintre ghimbir, apă și lămâie este cel mai bun remediu naturist pentru un sistem imunitar puternic și echilibrat.
Inclusiv constipația sau balonarea va fi o problemă de domeniul trecutului, de îndată de cei începe să consumi zilnic ghimbir.
Combinația dintre ghimbir, apă și lămâie este cel mai bun remediu naturist pentru un sistem imunitar puternic și echilibrat.
Ce contraindicații are ghimbirul?
În cazul femeilor însărcinate se recomandă consumarea ghimbirului cu maximă prudență și sub atenta observare a medicului, fără a face abuz din punct de vedere al cantității cât nici a duratei de consum.
Dacă te confrunți cu probleme inflamatorii la nivelul stomacului sau al plămânilor, atunci ar trebui să eviți acest aliment, iar în cazul existenței pietrelor la fiere cere părerea medicului curant.
De asemenea în cazul existenței diabetului nu trebuie exagerat cu cantitatea consumată, mai ales că scade glicemia și există posibilitatea să interacționeze cu anumite medicamente.
Știai că...
...ghimbirul sporește puterea aspirinei?
... poate prelungi starea de somn?
Abonați-vă la:
Postări (Atom)