marți, 10 octombrie 2017

Ganoderma – planta longevitatii 

Ganoderma este un tip de ciuperca cunoscuta si sub numele de reishi. Este folosita in tratamentul medicinal chinez de 4000 de ani. Chinezii se refera la Ganoderma ca fiind spiritul medicinei, si o foloseau pentru longevitate. In vemurile stravechi ciupercile erau rezervate regilor pentru ca erau destul de greu de gasit.
In timp ce cele mai multe plante chinezesti sunt clasificate ca fiind ori yin ori yang, Ganoderma a fost considerata ca fiind furnizorul atat a yin-ului cat si yang-ului, si cel mai important, al qi-ului, energia vietii care circula prin cele 12 meridiane chinezesti.
Shennong bencao jing (“Clasicul agricultor al farmaceuticelor”) a clasificat zhi (ciupercile nemuririi, elixirul vietii) in 6 categorii colorate. Fiecare culoare stimuleaza forta qi-ului intr-o anumita parte a corpului:
  1. Qingzhi (ciupercile verzi) stimuleaza ficatul,
  2. Chizhi (ciupercile rosii) stimuleaza inima,
  3. Huangzhi (ciupercile galbene) stimuleaza splina,
  4. Baizhi (ciupercile albe) stimuleaza plamanii,
  5. Heizhi (ciupercile negre) stimuleaza rinichii, si
  6. Zizhi (ciupercile mov) stimuleaza esenta vietii.
Ganoderma se gaseste crescand pe trunchiurile copacilor batrani, in descompunere, in special artari. Intr-o padure de 10.000 de copaci, ciupercile ar putea fi gasite doar pe 3 dintre ei. De aceea, in vremuri stravechi planta se gasea cu greu si era foarte pretuita. In ziua de azi, fermele de ciuperci crescGanoderma in locuri special amenajate si astfel putem beneficia de capacitatile ei de vindecare.
Ganoderma stimuleaza qi-ul inimii, ascute mintea si imbunatateste memoria, tine colesterolul sub control, scade inflamatiile si sustine sistemul imunitar. Ca planta medicinala tonica, se spune caGanoderma elimina oboseala si are efecte benefice asupra mai multor tipuri de cancer. Planta este folosita doar ca remediu natural si nu este recomandata a se gati.
1. Cancer si sistemul imunitar
Utilizata adesea ca stimulant pentru imunitate de catre bolnavii de cancer ( si de cei cu HIV), s-a demonstrat ca Ganoderma intareste imunitatea si combate inmultirea celulelor canceroase. De exemplu, intr-un studiu efectuat in 2003 s-au administrat la 34 de bolnavi de cancer intr-un stadiu avansat, suplimente cu Ganoderma de 3 ori pe zi timp de 12 saptamani. Dupa aceasta perioada s-a observat o crestere semnificatica a celulelor care joaca un rol important in apararea sistemului imunitar.
2. Beneficii antioxidante
Mai multe studii au aratat ca un consum regulat de suplimente de Ganoderma poate creste nivelul de antioxidanti, componente ce protejeaza impotriva bolilor si a imbatranirii.
3. Simptomele tractului urinar
In 2008, la 88 de barbati cu probleme legate de tractul urinar s-a administrat Ganoderma, cercetatorii descoperind ca planta este semnificativ superioara fenomenului placebo in a ameliora simptomele.

Cum se utilizeaza Ganoderma

Ganoderma este disponibila in capsule si extracte lichide, amandoua putand fi gasite in farmaciile naturiste. De asemenea, se poate gasi si sub forma ceaiului sau a cafelei, dar e posibil ca gustul sa fie mai amar. Unele persoane, atunci cand iau Ganoderma, experimenteaza nasul si gatul uscate, greata si probleme gastrointestinale usoare.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>