duminică, 12 martie 2017

Sare roz de Himalaya

O soluție concentrată de sare roz de Himalaya cu apă este sănătoasă și benefică pentru organism, conform nutriționistului holistic, Kelly LeVeque. Sarea roz ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, menținerea sistemului osos puternic, reglarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar. În plus, această sare oferă o serie de nutrienți și minerale într-o formă pe care organismul o poate recunoaște și o poate folosi. 

De ce să bei apă cu sare roz?

1. Pentru îmbunătățirea digestiei


Apa cu această sare activează glandele salivare din gură, eliberând amilază. În stomac, sarea stimulează producția acidului clorhidric și a unei enzime care digeră proteinele, ambele substanțe ajutând la descompunerea hranei. Atunci când se acumulează mâncare nedigerată într-un stomac cu probleme, pot apărea arsurile stomacale și refluxul gastroesofagian. Un pahar cu apă cu sare băut regulat poate rezolva problema digestiei proaste prin stimularea funcției naturale a stomacului.

2. Pentru reducerea inflamației


Aportul necesar de sare al corpului uman este de 1,5 lingurițe sau 8 grame pe zi. Dacă nu consumi această cantitate esențială de sodiu, corpul intră într-o criză, astfel încât să poată menține echilibrul fluidelor și tensiunea arterială. Această criză reprezintă un mecanism critic de supraviețuire, care are și consecințe negative. În cazul unui aport scăzut de sare în alimentație, crește producția unei enzime numite renină și a unui hormon cunoscut sub numele de aldosteron. Pe termen lung, nivelurile ridicate ale acestor substanțe duc la deteriorarea sistemului circulator și la apariția inflamaților în organism.
Dacă bei apă cu sare roz, poți evita aceste probleme.
Atenție! Asta nu înseamnă că puteți consuma orice tip de sare, în orice cantitate. Puteți afla dacă organismul are nevoie sau nu de mai multă sare prin analize genetice. 

3. Pentru un somn liniștit


Sarea naturală nerafinată poate ajuta la scăderea nivelului de stres. Iar stresul este unul dintre cel mai des întâlnite motive pentru care oamenii nu pot dormi noaptea. Apa caldă cu sare vine în ajutor și în cazul acestei probleme. Creșterea nivelurilor de sodiu din sânge poate reduce nivelul de stres. Sarea ajută la atenuarea anxietății și împiedică mintea să creeze toate acele scenarii care nu te lasă să dormi noaptea.

4. Pentru detoxifierea organismului


Datorită mineralelor, apa cu sare roz ajută organismul în procesul de detoxifiere naturală. Această soluție are și proprietăți antibacteriene, stimulând corpul să scape de bacteriile periculoase. Multe persoane au o digestie proastă, iar tractul gastro-intestinal acumulează alimente nedigerate și deșeuri de-a lungul timpului. Aceste resturi fermentează și produc bacterii dăunătoare și agenți patogeni. Apa caldă cu sare te poate ajuta să speli acele deșeuri și toxine prin curățarea tractului digestiv.

5. Pentru sănătatea pielii


Sarea cu tentă roz conține minerale care ajută pielea să arate mai bine. Cromul luptă împotriva acneei și reduce infecțiile pielii. Sulful menține pielea curată și catifelată. Zincul grăbește vindecarea rănilor, întărește sistemul imunitar și echilibrează activitatea glandelor sebacee. Iodul poate crește consumul de oxigen și metabolismul pielii.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>