duminică, 6 martie 2016

Dieta cu apa



Daca esti in cautarea unei metode rapide si usoare de a slabi, exista o solutie la indemana pe care o gasesti chiar in bucatarie. Apa te ajuta sa pierzi in greutate si sa arati mai sanatoasa. In acest articol, iti prezentam proprietatile si beneficiile aduse de dieta cu apa.
Dieta cu apa

Cum poti slabi cu ajutorul apei?

Apa reprezinta 60 % din corp si este esentiala pentru sanatate, deoarece este folosita in digestie, absortie, circulatie, crearea salivei, transportarea nutrientilor si mentinerea temperaturii corpului. Conform cercetarilor, exista o regula dupa care iti poti da seama de cata apa are nevoie organismul tau: in functie de culoarea urinei. Daca urina este de un galben inchis, atunci trebuie sa bei mai multa apa. Urina sanatoasa este deschisa la culoare si este important sa bei un pahar de apa dimineata cand te trezesti, apoi cate unul la fiecare doua ore pentru tot restul zilei. Chiar daca esti nevoita sa mergi des la toaleta, incearca pe cat posibil sa te tii de acest program sanatos:

• Bea un pahar de apa inainte de fiecare masa
Se recomanda doua pahare de apa inainte de fiecare masa. Efectul apei asupra consumarii caloriilor din mancare s-a dovedit a fi eficient cu precadere la femeile adulte fata de cele tinere. Cu toate acestea, indiferent de varsta, nu trebuie sa uiti sa monitorizezi cantitatile si caloriile pe care le asimilezi din mancare. Este interzis sa se consume apa in timpul meselor: cel mai bine este cu 30 de minute inainte si 30 de minute dupa ce ai mancat. Fiindca nu bei in timp ce iei masa, acest lucru ajuta digestia deoarece concentratia acidului gastric va functiona eficient.
• Bea apa de-a lungul zilei
Apa te face sa te simti satula pe parcursul zilei fara a consuma cafele si gustari bogate in calorii; daca bei apa si apoi iei masa, ar trebui sa mananci mai putin, deoarece va persista senzatia de satietate. Consumul redus al caloriilor in fiecare zi determina pierderea rapida in greutate. Bea apa la fiecare doua ore, pentru a lasa timp organismului sa o asimileze si sa o distribuie cum trebuie; daca bei doar atunci cand iti este sete, el va retine apa deoarece are nevoie de ea pentru a functiona si nu va fi nimic in plus prin care sa se elimine toxinele. Apa suprima senzatia de foame, deoarece face corpul sa se simta plin, de aceea reduce asimilarea caloriilor. Se recomanda aproximativ 2.5 l de apa pe zi in total (atat plata cat si din alimente); asimilarea acesteia este influentata de varsta, greutate, nivelul de activitate si factorii de mediu precum altitudinea. Dieta cu apa te ajuta sa slabesti sigur si eficient fara efectele secundare negative care pot aparea la dietele bazate pe medicamente.
• Inlocuieste cu apa bauturile indulcite
Poti adauga aroma apei. Se recomanda utilizarea alternativelor, de aceea trebuie sa stai departe de indulcitorii chimici care sunt cunoscuti drept indulcitori cu 0 % calorii, intrucat acestia duc la luarea in greutate. In loc sa bei sucuri, bauturi alcoolice, smoothie sau alte de acest tip care contin un nivel ridicat de calorii, consuma un pahar sau o sticla de apa minerala.

Apa acidulata, cunoscuta si drept apa carbogazoasa, este o alternativa la apa plata. Daca urmezi o dieta cu un continut scazut de sodiu in ceea ce bei, mai ales daca intentionezi sa slabesti, este important sa fii atenta la nivelul sodiului de pe ambalajul sticlei; in cazul in care este consumata prea mult, apa acidulata poate irita intestinele, din cauza eliberarii de dioxid de carbon, ceea ce duce la balonare si gaze. Daca esti afectata de asa ceva, se recomanda consumul apei plate in locul celei carbogazoase. Poti opta si pentru ceai rece verde, deoarece este bogat in antioxidanti si flavonoizi care impulsioneaza organismul pentru a asimila mai bine apa. Merge sa iti prepari un ceai cald cu apa fierbinte si pudra de ceai, dupa care sa il torni peste un pahar cu gheata. Abtine-te de la a adauga indulcitori.
• Bea apa rece pentru impulsionarea metabolismului
Studiile arata ca apa rece poate cauza cresterea energiei in mare parte datorita eforturilor organismului de a o incalzi pentru a o aduce la temperatura corpului, iar acest proces presupune arderea caloriilor. Efectele manifestate de metabolism incep cam la 10 minute dupa ce apa a fost consumata si ating apogeul la 30 – 40 minute dupa ce ai baut-o.
• Echivaleaza cantitatile de alcool si apa
Atunci cand bei alcool, trebuie sa bei o catitate echivalenta de apa; cu toate acestea, nu se recomanda sa bei alcool !
• Bea apa si elimina sarea din alimentatie pentru a slabi.
Apa reduce sau elimina complet sarea (cea de masa, sarea gasita in alimentele conservate sau congelate si cea aflata in carnea sarata) din dieta pentru a nu mai retine atat de mult apa in organism si a putea pierde in greutate.
• Poti aplica si detoxifierea cu apa
Deseori, planurile de meniuri din diete includ si scurte perioade in care este necesara detoxifierea organismului, pentru eliminarea toxinelor din corp si reducerea balonarii. De asemenea, detoxifierea promoveaza alimentele bogate in apa: fructele suculente, printre care lamaia, lime, grapefruit, portocala, zmeura, chiar si pepenele (92 % apa), pot fi consumate pentru a asimila apa, iar in plus, sunt si foarte gustoase. Cele mai bune alternative la apa indulcita sunt fructele sau legumele, mai ales cele organice. In afara de consumul fructelor, supele sunt si ele extrem de bune si cresc consumul apei. Cele bazate pe legume verzi sunt o alegere foarte buna. Se recomanda cele cu un continut redus de sodiu. Dieta cu apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, de aceea trebuie consumata zilnic. Daca nu bei suficient, te vei deshidrata: pierderea fluidelor sunt accentuate de vremea calda, de exercitiile fizice, altitudinile ridicate sau, la persoanele in varsta, setea nu mai este atat de pronuntata.
• Combina o dieta cu calorii restrictionate si una cu apa
Bea 470 ml de apa inainte de fiecare masa asociata cu o dieta de 1200 calorii si vei slabi eficient, iar apoi iti poti mentine greutatea cu succes pana la un an. Studiile arata ca asimilarea crescuta a apei in regim de dieta a fost in stransa legatura cu pierderea in greutate: femeile de varsta mijlocie care au baut cate 2 cani de apa pe zi au pierdut mai rapid 1.80 kg fata de grupul celor care nu au consumat-o.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>