marți, 30 decembrie 2014

Cura cu lamaie si detoxifieri


Cura cu apa si lămâie


Apa cu suc de lamaie este un foarte bun detoxifiant pentru organism. Continutul sau bogat in vitamina C este un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si in felul acesta, de a lupta impotriva racelilor si a gripei. Avand in vedere ca o mare parte din organismul nostru e alcatuit din apa (70%), apa cu lamaie se asimileaza extrem de usor impregnand intregul nostru mediu intern si astfel regenerandu-l, purificandu-l si stimuland metabolismul. 

Daca hidratarea este insuficienta sau daca apa lipseste din organism, poate provoca dureri de cap, constipatie, uscarea si imbatranirea premature a pielii si poate creste chiar riscul atacurilor de inima si al cancerului la nivelul vezicii urinare. 
Cand apa este suficienta, ea mentine constanta temperatura organismului, protejeaza maduva spinarii si articulatiile si mentine sanatatea rinichilor, este absolut necesara in procesele de digestie si absorbtie, in procesul circulator si in cel de excretie. Deci putem concluziona ca daca reusim sa ne formam un obicei bun, in a bea constant apa cu lamaie, putem beneficia de o sanatate perfecta.






lamaia5





Apa cu lamaie este un energizant natural extrem de eficient si ieftin, hidratand, revitalizand si oxigenand organismul. In cartea sa “Biological Ionization in Human Nutrition” A. F. Beddoe spune despre beneficiile apei cu lamaie:

Apa cu lamaie poate fi consumata de toate persoanele care o pot tolera. Daca nu exista alergie la lamaie (putine sunt persoanele care au alergie la lamaie!) si nici nu exista ulcere adulte, atunci toti adultii si majoritatea copiilor ar trebui sa consume apa cu lamaie. Iata de ce:
- lamaia functioneaza ca un agent natural de intarire a enzimelor ficatului atunci cand acestea sunt scazute
- ficatul produce din sucul de lamaie proaspat mai multe enzime decat ar produce din orice alt aliment
- lamaia ajuta la oxigenarea organismului si in metabolismul calciului deoarece regleaza nivelul de cardohidrati din sange care afecteaza nivelul de oxigen din sange.”
Pentru aceasta este recomandat ca dimineata pe stomacul gol sa bem sucul de la o lamaie sau de la o jumatate de lamaie, dizolvat intr-un pahar cu apa. In felul acesta incepem o noua zi cu un alt tonus, mult mai plin de voiosie, energizati si plini de viata si putem fi siguri ca eventuala celulita sau kilogramele in plus de pe abdomen, nu vor mai exista.
O alta varianta a curei cu apa cu lamaie este sa dizolvam sucul unei lamai in 2 l de apa si sa bem apa cu lamaie pe parcursul intregii zile. Iar alta varianta este sa bem apa cu lamaie in 2 reprize, dimineata si seara. 
De asemenea putem avea in vedere ca si numai 2–3 picaturi de lamaie in 2 l de apa, o purifica.

Cura cu lămâie de 16 zile

Aceasta dieta ne ajuta nu numai sa scadem in greutate, ci si sa realizam un proces de detoxifiere a organismului si de ce nu, sa punem bazele unui stil de viata sanatos, pentru ca numai asa ne putem pastra o silueta de invidiat, o forma fizica excelenta si, nu in ultimul rand, sanatatea. 

Sucul de lamaie ajuta la eliminarea celulitei prin intensificarea arderilor lipidice si cresterea tonusului vascular.


Cura cu lamai de 16 zile consta in consumul sucului de la o lamaie in prima zi, sucul de la 2 lamai in a 2-a zi, consumul sucului de la 3 lamai in a 3-a zi si tot asa pana ajungem in a 7-a zi sa consumam sucul de la 7 lamai. Se face pauza 2 zile, iar apoi se incepe cu sucul de la 7 lamai in prima zi, de la 6 lamai in a 2-a zi si tot asa in sens invers pana cand ajungem sa consumam sucul de la o lamaie in cea de a 7-a zi, care este de fapt a 16-a zi a curei. 


Sucul lamailor poate fi consumat cu apa sau in combinatie cu ceai. Este important sa fie ingerata o cantitate mare de apa sau ceai 2–3 l pe zi.



Diferite niveluri de alimentatie 

asociate cu detoxifiere

carne curata si crescuta liber, lactate crude sau macar bio, mezeluri bio, fara produse intens procesate precum fast food, patiserie, bauturi carbo-gazoase, aditivi alimentari
- carne crescuta curat si liber, lactate, mezeluri , legume, cereale si fructe din curtea proprie sau din surse cunoscute sau bio. Fara produse intens procesate si chimizate, fara fast food, mezeluri si bauturi carbogazoase, patiserie
- fara carne rosie, restul ca si mai sus
- fara lactate,  carne alba ,  restul ca la pasul anterior
nivelul vegetarian  fara peste si crustacee, fructe de mare ,  restul ca la pasul anterior, cu lactate din lapte de capra de buna calitate
- nivelul vegan = fara oua si lactate ,  restul ca la pasul anterior (80-85% hrana gatita, 15-20 % hrana cruda)
- nivelul vegan 2 = fara prajeli si fara gratar. Hrana se prepara doar fiarta sau la cuptor, sau la aburi.
- nivel vegan 3 = fara cereale grele precum graul uscat, porumb uscat, secara uscata
- nivel intermediar vegan-crudivor = 50% hrana cruda – 50% hrana gatita la foc
- nivel vegan – crudivor incepator = 80% hrana cruda – 20 % hrana gatita
- nivel vegan- crudivor = 95-100% hrana cruda,  gatita la maxim 45 grade C
- nivel vegan crudivor = 15 -20 % grasimi luate din seminte si nuci , fara cereale grele precum graul uscat, porumbul uscat, secara si altele de acest gen
- nivel vegan crudivor  = 80 % fructe si verdeturi si legume, 10 % grasimi din nuci si seminte, 10 % leguminoase
intermediar fructivor  = 80 % fructe si verdeturi, 10 % grasimi din nuci si seminte, 10 % legume (fara cereale, fara leguminoase precum fasolea, lintea)
- fructivor = 80-85 % fructe si verdeturi, 10-15 % nuci, seminte si legume . Fructe sunt si tomatele, ardeii, castravetii, dovleceii etc.
- doar fructe si verdeturi
sucuri din leguminoase, legume, verdeturi si fructe intregi
sucuri din verdeturi si fructe intregi
post cu sucuri din legume si verdeturi
- doar sucuri din verdeturi si fructe si cateva legume precum sfecla si telina etc.
post cu fructe, plante medicinale si sucuri de verdeturi
post cu fructe si plante medicinale
- post cu apa
- hranire prin aport de energie solara si universala
a fi pur si simplu
Plantele medicinale pot fi folosite la oricare nivel, dar efectele lor sunt mult mai bine vazute la ultimele nivelele de detoxifiere.
Cu cat sari mai multe trepte cu atat detoxifierea va fi mai intensa si mai in forta, iar simptomele de dezintoxicare vor fi pe masura. Unii oameni isi rezolva problemele sarind doar cateva trepte, pe cand altii trebuie sa ajunga pana aproape de ultima treapta pentru a vedea rezultate. Un om care nu stie ce i se poate intampla in timpul unei detoxifieri se poate inspaimanta si panica atat de mult incat sa faca lucruri care de fapt ii vor face si mai mult rau. De aceea este bine sa aveti pe cineva pe care sa il intrebati ce vi se intampla si de ce va simtiti rau, pe cineva cu care sa vorbiti daca va simtiti lipsiti de incredere si vointa.
Conteaza foarte mult starea mentala si emotionala a omului care incepe o cura de dezintoxicare. Aceasta il poate ajuta sa aiba succes sau dimpotriva sa isi demonstreze ca nu merge si ca nu il ajuta. Nu toti sunt dispusi sa mearga pana la ultimele trepte ca sa se vindece,  si acest aspect trebuie respectat. Orice om trebuie sa inteleaga ce face, mai intai de a-l face cu toata increderea si dedicatia.  Chiar si la ultimele nivele de post, este posibil ca unele afectiuni sa nu se vindece, din cauza ca s-a asteptat prea mult sau corpul nu mai poate face fata , organele si tesuturile sunt mult prea obosite si slabe calitativ sau altceva va stopeaza sau diminueaza vindecarea.
O detoxifiere pe nivele mai avansate antreneaza si o detoxifiere emotionala si mentala. De aceea multor oameni le este destul de greu sa ajunga aici, si sa faca fata emotiilor tinute ascunse si gandurilor ingropate adanc in subconstient. Fructele, verdeturile si legumele vii, au energie inalta, hranesc si detoxifica corpurile fizic, emotional si mental.
Atunci cand mergi incet, o treapta pe rand, corpul fizic, cat si cel emotional si mental au mai mult timp sa se obisnuiasca si sa inteleaga schimbarea. Asfel incat este mult mai usor ca acea schimbare sa devina un nou mod de viata. Poti face un salt mare la ultimele nivele de detoxifiere, dar corpurile emotional si mental sa te traga inapoi si asfel sa ai multe frici, neintelegeri despre ceea ce ti se intampla si pana la urma sa renunti sau sa tragi concluzii gresite.
Daca simti ca te chinui sa stai la nivelul de detoxifiere ales, daca totul este durere si disperare si ai multe intrebari fara raspuns, da inapoi cativa pasi pana unde te simti confortabil, dar nu uita scopul propus. 
Mai poti sta la nivelul in care te simti bine pana intelegi mai multe lucruri si o sa ai destule cunostinte sa mergi singur mai departe.
Este mai greu sa mergi incet daca ai probleme serioase si viata iti este in pericol, de aceea atunci se recomanda o trecere brusca la nivele inalte de detoxifiere. O persoana care cunoaste ce se poate intampla in aceste cazuri va poate ajuta sa va mentineti scopul propus si sa va explice lucrurile pe care nu le intelegeti.
Legătura între corpuri
Curatarea corpului fizic nu este de ajuns pentru a deveni o fiinta completa si perfect sanatoasa. Toate corpurile noastre se influenteaza unele pe altele. Aici ma voi rezuma doar la primele 3, pentru ca acestea sunt provocarea noastra din acest moment.
Corpul fizic absoarbe nutrienti pentru a se hrani, dar absoarbe si energia mental-emotionala din alimente, care influenteaza corpul emotional si apoi cel mental.
Corpurile fizic, mental si emotional sunt influentate mult de alimentatia noastra. Hrana ingerata poate hrani sau intoxica toate cele 3 corpuri. Tesuturile moarte si hrana procesata si chimizata, nu mai au energie a vietii utilizabila, nefiind recunoscute drept hrana de organsimul uman. Acestea intoxica corpul fizic dar intoxica si murdaresc si corpurile emotional si mental. Asfel mintea devine foarte galagioasa, confuza si incetosata, iar corpul emotional devine instabil si instinctual preluand atribute ale animalelor si ale compusilor chimici pe care ii mananci.  Fructele si verdeturile au energie vie de calitate inalta si atunci cand le mananci absorbi aceasta energie care hraneste si curata corpul tau emotional si mental.
Corp mental – ganduri -> creeaza in corpul emotional  emotii -> influenteaza functionarea glandelor endocrine -> influenteaza bunastarea si functionalitatea corpului fizic.
Gandurile se reflecta in emotii, iar acestea afecteaza corpul fizic. Se stie ca glandele endocrine sunt influentate foarte mult de emotii, dar nu se intelege cum. Glandele endocrine sunt cele care controleaza modul de functionare al corpului fizic prin hormoni, steroizi, enzime etc. Fiecare glanda endocrina are asociat unul sau mai multe plexuri sau vortexuri energetice. Corpul emotional comunica cu corpul fizic si cu cel mental prin aceste vortexuri. Poti avea un corp fizic curat, si chiar poti trai cu lumina dar… tot poti afecta functionarea corpului fizic. Daca corpul tau mental si corpul tau emotional nu sunt curate si stabile, acestea vor afecta prin intermediul glandelor endocrine functionarea corpului fizic.
Cu cat urci treptele detoxifierii, cu atat ea devine mai intensa pe corpul emotional si mental. Toate corpurile trebuie sa fie in armonie altfel se creeaza conflicte si durere. In mod constant oamenii sunt in conflict cu ei insisi : una gandesc, alta simt si alta fac. Astfel exista mereu conflict care genereaza diz-armonie si boala in cele 3 corpuri : mental, emotional si fizic. Hrana pe care o mananci este compusa din ganduri si emotii, la nivel energetic. Toate alimentele pe care le mananci sunt compuse din  materie fizica , ganduri, emotii care se acumuleaza in corpurile tale si iti dau sau iti absorb energie.
Depinde de ceea ce doresti sa realizezi in aceasta viata, poti gasi un nivel la care sa te simti confortabil cu experienta ta pe aceasta planeta. Nici un nivel nu este mai cu mot, ci doar se potriveste sau nu cu ceea ce vrei sa faci si sa experimentezi. Deocamdata nu stim cum sa ne exprimam altfel, si de acea folosim cuvinte ca nivel de detoxifiere mai inalt sau mai jos, pentru a se inteleage, din lista respectiva, la ce ma refer.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>