marți, 17 iunie 2014

Utilizari ale SARII de Himalaya

" Mâncarea fără sare n-are nici un gust, se ştie. Dar mai ştie cineva azi că sarea este şi un medicament redutabil ? Nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichităţii, intens studiat apoi de alchimiştii Evului Mediu, apreciat în medicina populară ca leac de căpătâi.
Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani înainte de Hristos, menţiona nu mai puţin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicaţiile sale, cu modul de administrare şi cu efectele sale specifice.

"
Terapia cu sare priveşte exclusiv sarea naturală, grunjoasă, numită şi sare gemă, neiodată şi fără aditivi chimici care conţine, pe lângă clorura de sodiu, mai mult de 80 de substanţe minerale şi care are o mulţime de proprietăţi terapeutice.

SAREA DE HIMALAYA
Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani ­şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră.
Sarea s-a format pe fundul unei uriaşe mări preistorice care s-a micşorat ca urmare a mișcărilor tectonice iar în final a secat. În urma a rămas sarea,care astăzi se exploateaza manual, cu cea mai mare grijă. Sarea de Himalaya este lipsită de poluarea specifică mărilor şi oceanelor actuale.
De asemenea nu este rafinată şi nici iodată. Culoarea frumoasă, rozalie, a acestor cristale de sare este datorată conținutului de fier şi de mangan.
ACTIVEAZĂ FORŢELE VINDECĂTOARE
Sarea de Himalaya este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi crează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale.Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.
REÎNNOIEŞTE SĂNĂTATEA ŞI VITALITATEA
Terapia cu saramură din cristale de sare de Himalaya transferă organismului energia naturală conservată în cristale. Structura cristalină este profundă, astfel încât structura vibraţională acţionează mai mult de 24 de ore în corp. Cu această saramură puteţi prelua vibraţia de care organismul are nevoie pentru vindecare.
Prin creşterea depozitelor de minerale şi oligoelemente, terapia cu saramură din cristale de sare de Himalaya:
Echilibrează pH-ul organismului
Normalizează tensiunea arterială
Creşte circulaţia şi conductivitatea
Dizolvă şi elimină sedimentele care conduc la pietrificare şi forme variate de artrită, reumatism, osteoporoză, gută şi pietre la rinichi sau fiere.
Vindecă afecţiunile pielii prin curăţarea de la interior spre exterior
Scade pofta de mâncare şi dependenţa.
Practicienii de medicină alternativă şi numeroşi medici aplică azi cu succes cunoştinţele ancestrale ale terapiei cu saramură sau apă sărată rezultată prin combinarea cristalelor de sare de Himalaya cu apă energizată.
Aveţi astfel acces la puterea ascunsă a acestor minunate cristale naturale de sare de Himalaya. În această sare naturală elementele sunt disponibile în particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman.
Structura cristalelor de Himalaya este tât de dinamică încât forţa vibraţională rămâne activă în corp mai mult de 24 de ore. Puteţi astfel să preluaţi forţa vibraţională necesară vindecării. Pentru acesta este necesar să folosiţi cristale de sare de Himalaya de înaltă calitate pentru a obţine o saramură cu proprietăţi superioare.
Elementele conţinute în sarea de Himalaya sunt disponibile pentru celule direct în forma ionică, fără digestie, spre deosebire de nutrienţii din legume sau cereale care trebuie întâi digerate pentru a se descompune în componente pe care corpul le poate folosi.

CUM PREPARĂM SARAMURA CU SARE DE HIMALAYA?
Puneţi într-un recipient de sticlă sare de Himalaya şi turnaţi peste apă pură de izvor.
După aproximativ 24 de ore urmăriţi dacă cristalele de sare s-au dizolvat complet. Dacă s-au dizolvat, mai adăugaţi cristale. Când apa nu mai poate dizolva cristale, acestea vor rămâne depuse pe fundul recipientului. În acest moment, soluţia este saturată cu 26% sare şi poate fi folosită saramura.
Recipientul poate fi completat din nou cu apă şi sare, continuând procesul.
Această saramură este stabile, absolut sterilă şi fără germeni. Poate fi depozitată timp îndelungat fără a se modifica sau descompune.

MULTIPLELE UTILIZĂRII ALE SARAMURII CU SARE DE HIMALAYA
TERAPIA CU SARAMURĂ ŞI CURA DE BĂUT
Recomandată pentru detoxifiere, diferite forme de artrită, afecţiuni ale pielii (erupţii, herpes), reducerea dependenţei, gripă şi accese febrile, eliminarea metalelor grele, echilibrarea pH-ului organismului
Cea mai simplă modalitate de a dizolva depozitele dăunătoare de clorură de sodiu depuse în organism este cura cu saramură de băut.
Din punct de vedere biochimic, în câteva minute, întregul stomac şi intestinele sunt stimulate. Acestea stimulează mai departe digestia şi metabolismul. Disponibilitatea generală la electroliţi este îmbunătăţită, astfel conductivitatea în organism creşte îmbunătățind astfel circulaţia. Sarea permite fluxului energeticsă curgă din nou liber.
Consumul saramurii cu sare de Himalaya este o modalitate excelentă de a echilibra factorul pH al organismului. Puteţi de asemenea să eliminaţi toxicitatea dată de metale grele ca plumb, mercur, arsenic sau calciu. Saramura are capacitatea de a distruge structura moleculară a metalelor.
În fiecare dimineaţă, pe stocmacul gol, luaţi de la o picătura la o lingură de saramură cu sare de Himalaya cu un pahar cu apă energizată.
Aşteptaţi 10 minute înainte de a mânca sau bea. Mai importantă decât cantitatea pe care o luaţi este regularitatea: este mai bine să consumaţi cu regularitate decât în cantitatăţi mari. De asemenea, este important ca pe parcursul zilei să beţi apă energizată.

BAIA CU SARAMURĂ
În baia cu saramură, mineralele, oligoelementele şi energia vie din cristalele de sare de Himalaya vor penetra pielea sub formă de ioni. Stimularea rezultată va produce creşterea celulelor iar fluxul energetic al corpului va fi activat şi echilibrat.
Baia cu saramură este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar prin detoxifiere, vindecarea afecţiunilor pielii, reumatism şi afecţiuni articulare, recuperare după intervenţii chirurgicale, afecţiuni ginecologice şi pentru copii cu tendinţă la infecţii recurente. Eliberaţi organismul de metale grele (plumb, mercur, arsenic) cu ajutorul cristalelor de sare care au capacitatea de a distruge structura moleculară a acestora.
Efectul detoxifiant al saramurii cu sare de Himalaya poate fi comparat cu 3 zile de post.
Baia cu saramură este un ocean de energie pentru organism. Deficitul bioenergetic este re-echilibrat iar legăturile slabe sunt întărite, reactivând fluxul energetic al organismului. Funcţionarea organelor va începe să rezoneze cu frecvenţa naturală specifică saramurii. Aceasta va activa mecanismele regulatoare ale organismului şi propriile forţe de vindecare.
Baia cu saramură menţine pelicula protectoare naturală a pielii astfel încât să nu se usuce. Sarea este depozitată în stratul superficial al pielii şi absoarbe apa. Acesta este motivul pentru care baia cu saramură este recomandată pentru piele uscată spre deosebire de baia obişnuită care extrage umezeala din piele.
Toxinele sunt eliberate în apa de baie prin osmoză în timp ce mineralele din saramură sunt absorbite prin piele. Aceasta reduce aciditatea din organism şi echilibrează factorul pH al pielii.
Prin baia cu saramură, mineralele penetrează pielea sub formă de ioni. Această stimulare vaprovoca în mod natural creşterea celulelor din straturile de celule vii. Punctele energetice slabe vor fi echilibrate iar fluxul energetic specific organismului va fi activat. Sunt iniţiate astfel mecanismele regulatoare ale organismului (homeostaza).
Cum sarea este şi un dezinfectant, mai multe persoane pot folosi aceeaşi apă.
Pentru a obţine beneficiile terapeutice complete ale băii cu saramură, concentraţia de sare este obligatorie. Această concentraţie trebuie să fie cel puţin egală cu concentraţia specifică fluidelor corporale (aproximativ 1%) pentru a se activa raportul de schimb osmotic. Cum o cadă are de obicei aproximativ 100-120 litri de apă, trebuie să folosiţi minim 1 kg de sare naturală.
Experienţa a arătat că şi jumătate din acestă cantitate este de asemenea eficientă.
Pentru a nu fi necesar consumul energetic al organismului pentru echilibrarea temperaturii corpului, temperatura apei trebuie să fie de asemenea aproape de temperatura normală a corpului, aproximativ 37° C. Timpul de îmbăiere este de 20-30 minute, timp în care organismul este supus aceleiaşi concentraţii de sare din interior şi din exterior, comparabil cu stadiul intrauterin.
Nu folosiţi nici un fel de substanţe chimice la această baie. Această experienţă vă va face să simţiţi că plutiţi în soluţia embrionară originală. După baie lăsaţi pielea să se usuce în mod natural. Nu ştergeţi pielea cu prosopul.
Baia cu saramură are efecte pozitive în numeroase afecţiuni.
Cu toate acestea, această baie poate afecta sistemul circulator.Ţineţi cont de acest lucru dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare şi consultaţi medicul în prealabil.
Dacă o baie integrală este prea obositoare, puteţi face o baie de picioare.

BAIA CU SARAMURĂ ŞI CICLURILE LUNII
Baia cu saramură când e lună plină – pentru asimilare optimă
Aceasta se întămplă când potenţialul de absorbţie al organismului este maxim: se vor absorbi cele mai multe minerale din saramură. Punctele slăbite sunt armonizate iar fluxul energetic al organismului este activat.
Baia cu saramură când e lună nouă – pentru detoxifiere optimă
Acum capacitatea de detoxifiere a organismului este maximă: este momentul perfect pentru o baie cu saramură pentru curăţare. Baia va avea un efect de detoxifiere similar cu trei zile de post.
Pentru psoriazis
În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi un pahar de apă energizată cu o lingură de saramură cu sare de Himalaya. Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi. Faceţi de două ori pe săptămână băi în saramură timp de 10-20 minute. Începeţi cu o concentraţie de 3% sare (aproximativ 3 kg de sare la o cadă cu apă). Creşteţi gradual concentraţia de sare la 8% la următoarele băi. Baia cu saramură nu doar va hidrata pielea ci va ajuta şi la oprirea inflamaţiei.
Puteţi obţine efect mai eficient stând după baie la soare, 5-10 minute. Părţile infectate mai afectate ale corpului (genunchi, coate) pot fi masate cu o saramură cu concentraţia de 26%.
INHALAŢII CU SARAMURĂ
Recomandate pentru astm, bronşită, infecţii ale sinusurilor şi urechilor.
Inhalaţiile pot fi folosite pentru afecţiuni acute şi cronice specifice tractului respirator superior şi inferior.
Fierbeţi 4-8 litri de apă energizată. Adăugaţi sare de Himalaya (aproximativ 30 g la 1 litru de apă) şi lăsaţi să se dizolve. Acoperiţi capul cu un prosop mare şi inhalaţi vaporii timp de 10-15 minute. Aveţi grijă să nu vă ardeţi cu vaporii!
În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi un pahar de apă energizată cu o lingură de saramură cu sare de Himalaya. Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.
Tractul respirator are nevoie de aproximativ 30 minute după inhalare pentru a extrage depozitele şi substanţele dăunătoare prin producerea de mucus şi secreţii, care vor cauza de obicei o tuse uşoară. Aceste inhalaţii pot fi efectuate zilnic, în funcţie de starea de sănătate a pacientului.
COMPRESE CU SARAMURĂ
Compresele cu sarmură sunt foarte eficiente în tratarea rănilor deschise şi a durerilor cauzate de artrită, gută sau osteoporoză.
Îmbibaţi o compresă sterilă cu saramură preparată cu sare de Himalaya (conform instrucţiunilor de mai sus) şi aplicaţi pe zona efectată. Acoperiţi compresa cu un bandaj uscat.
Pentru răni deschise:
Tratați rănile deschise doar cu soluţie diluată preparată din 15 grame de sare la ½ cană de apă energizată. Dacă folosiţi o cantitate mai mare de sare veţi resimţi lanivelul rănii o senzaţie de arsură.Îmbibaţi o compresă sterilă în saramură cu sare de Himalaya astfel preparată, stoarceţi şi aplicaţi pe rană. Acoperiţi cu un bandaj uscat.
Pentru gripă, accese febrile şi detoxifiere
Înmuiaţi un tricou de bumbac în saramură cu sare de Himalaya 3% preparată din 2 linguri de sare de Himalaya la 1 litru de apă. Stoarceţi bine tricoul şi îmbrăcaţi-l. Acoperiţi-vă sau înfăşuraţi-vă într-un prosop uscat şi asezaţi-vă în pat acoperit cu plapuma/ pătura. După aproximativ 30 minute veţi începe să transpiraţi. Acest efect va fi mai uşor suportat dacă beţi o cană cu ceai de tei. Rămâneţi la pat timp de 60-90 minute. Dezbrăcaţi tricoul şi faceţi duş, apoi culcaţi-vă o oră pentru odihnă.
Această procedură este un excelent mod de detoxifiere şi activează metabolismul.
Tricoul înmuiat în saramură are rezultate excelente în cazul stărilor febrile virale. În aceste cazuri, este mai eficient decât baia în saramură.
Pentru gută şi sindromul de picioare reci
Această procedură are efect similar cu tricoul înmuiat în saramură. Înmuiaţi o pereche de şosete de bumbac în saramură 3-5% preparată din 2-4 linguri sare de Himalaya la 1 litru de apă.Stoarceţi bine şosetele apoi încălţaţi-le. Înfăşuraţi picioarele în prosoape uscate şi lăsaţi să acţioneze aproximativ o oră. Odihniţi-vă înainte de a scoate şosetele.
În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi 1 lingură de saramură cu apă energizată.
Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.
Pentru Herpes
Aplicaţi direct pe rană un tampon cosmetic îmbibat cu saramură 26% din oră în oră.
În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beţi 1 lingură de saramură cu apă energizată.
Continuaţi să beţi 2-3 litri de apă energizată pe zi.

TERAPIA CU SARAMURĂ PENTRU ÎNGRIJIREA ORALĂ
Dinţii şi gingiile sănătoase nu sunt necesare doar din punct de vedere estetic ci şi pentru sănătatea generalăa organismului. Cristalele pure de sare de Himalaya sunt excelente pentru igiena dentară.Cele mai comune probleme dentare derivă din hiperaciditatea cavităţii bucale şi a gâtului. Sarea de Himalaya va genera o floră bucală cu pH neutru şi va proteja smalţul dinţilor.
Periajul zilnic al dinţilor şi al limbii sau spălarea gurii cu saramură poate armoniza hiperaciditatea, reduce sângerările ginigivale şi reduce paradontoza, cangrenele, mirosul neplăcut, etc.
Periaţi dinţii în fiecare dimineaţă cu saramură concentrată.Treceţi saramura printre dinţi cu ajutorul limbii. Faceţi gargară aproximativ 3 minute apoi scuipaţi. Folosind acest procedeu cu consecvenţă, dinţii vor deveni mai albi iar tartrul va dispare.

În loc de încheiere
Când decideţi să urmaţi terapia cu saramură acasă, vă invităm nu doar să urmaţi procedurile ci să deveniţi conştienţi de marea transformare din viaţa dumneavoastră cu ajutorul a două elemente primare: apa şi sarea.
Chiar dacă efectele principale sunt la nivel fizic, acestea vor avea implicaţii şi la nivel energetic, atât pentru minte cât şi pentru spirit.Aveţi răbdare. Acordaţi-vă timpul şi liniştea necesare pentru obţinerea şi menţinerea sănătăţii din interior. Este posibil ca la începutul terapiei să apară o agravare a stării iniţiale. Informaţi-vă familia şi prietenii despre terapia pe care o urmaţi pentru a vă putea susţine.
Experimente în sprijinul terapiei cu saramură
Un simplu exemplu vă va putea face să înţelegeţi acest concept. Puneţi sarmură 26% într-un recipient care are depuneri masive de tartru sau calacar. Încălziţi scurt apoi urmăriţi cum calciul se dizolvă în saramură. Acest proces este o reacţie chimică simplă. În mod similar vă puteţi trata organismul pentru eliminarea depunerilor de calciu şi metale grele din organism.
Pentru a elimina aceste depozite, organismul trebuie întâi să le metabolizeze. Chiar şi proteinele animale, care sunt dificil de descompus şi eliminat vor fi eliminate prin urină datorită structurii cristaline puternice a cristalelor de sare."


__._,_.___

duminică, 15 iunie 2014

Seleniul


Mineral esenţial pentru funcţionarea întregului organism, seleniul are efecte dovedite ştiinţific de stimulare a sistemului imunitar şi de protecţie celulară. 
Seleniul este un oligoelement valoros, care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale intracraniene, la menţinerea elasticităţii ţesuturilor, la reducerea inflamaţiilor, stimulând în acelaşi timp sistemul imunitar. Mai mult, specialiştii americani au constatat că seleniul protejează împotriva degenerescenţei maculare legate de procesul de îmbătrânire (alterarea retinei, asociată cu proliferarea unor vase de sânge) şi previne apariţia cataractei.
Julian Edith Shellman, specialist în nutriţie la Centrul Medical Cornell, SUA, a constatat într-un experiment că, de obicei, seleniul lipsea din alimentaţia bolnavilor de inimă. Floarea-soarelui 
Printre substanţele active importante, floarea-soarelui are o cantitate importantă de seleniu. Specialiştii sunt de părere că valorosul microelement se găseşte  în mare parte în seminţele plantei,  dar şi în frunzele şi în tulpina acesteia. Seminţele de floarea-soarelui sunt recomandate pentru combaterea sterilităţii, mai ales la femei. 
Uleiul preparat din seminţe are efecte benefice în ateroscleroză, hipertensiune arterială şi în tratarea vezicii biliare leneşe. 
Nu doar semințele de floarea-soarelui sunt bogate în seleniu, ci și nucile. În funcție de soi, cantitatea de seleniu variază. Cele mai bogate în acest mineral sunt nucile braziliene, cu peste 1.900 mcg de seleniu la suta de grame. Specialiștii îți recomandă să consumi cu precauție aceste produse, deoarece seleniul poate deveni toxic în cantități ridicate. 
Selenoza este prezentă la majoritatea rumegătoarelor, din cauza consumului de plante acumulatoare de seleniu, care transformă seleniul anorganic în seleniu organic. 
La om, aportul toxic este de aproximativ 850-900 µg/zi. 
Simptomele intoxicării sunt greaţă, căderea părului, modificări în structura unghiilor; la dozele mai mari, poate surveni decesul. 
Toxicitatea seleniului este cunoscută de multă vreme, şi, deşi este mai periculoasă, este mai puţin luată în seamă în comparaţie cu a altor 15 elemente, cum ar fi arsenul. Toxicitatea seleniului provoacă unele confuzii din mai multe cauze. 
În primul rând, seleniul este un nutrient esenţial utilizat de selenoproteine. În al doilea rând, seleniul are beneficii majore pentru sănătatea umană. În al treilea rând, toxicitatea seleniului este complexă. 

Toate formele de seleniu sunt toxice, dar concentraţiile necesare pentru a atinge nivelurile toxice similare diferă foarte mult. De asemenea, dieta individuală joacă un rol important în ceea ce priveşte pragul toxicităţii.
La diete echilibrate, cu aceeaşi cantitate de seleniu, dar cu diferenţe în ceea ce priveşte cantitatea de vitamina E, un individ poate fi sănătos (dacă vitamina E este în exces) sau se poate îmbolnăvi (dacă vitamina E este în cantitate mai redusă).
Alimentaţia este sursa principală de seleniu pentru organismul uman (şi este naturală). Cantitatea de seleniu pe care o luăm din alimente depinde de tipul alimentului, de influenţa factorilor de mediu asupra alimentului respectiv (tipul de sol pe care a crescut planta, tipul de hrană de care a beneficiat animalul), de intervenţia umană asupra alimentului.
Intervenţia obişnuită a omului asupra alimentului este prelucrarea materiei prime (măcinatul grâului, de exemplu) şi gătitul. În ceea ce priveşte seleniul, se ştie că mulţi dintre compuşii seleniului sunt instabili şi volatili.
Unele vegetale care, în mod obişnuit, au nivele ridicate de seleniu (sparanghelul) pierd în jur de 40% din conţinutul de seleniu în procesul culinar . Adăugarea de sare, pH-ul acid sau gătitul prea intens duc la pierderi ale conţinutului de seleniu (lucru valabil şi pentru alţi nutrienţi). De obicei însă, gătitul obişnuit nu are efecte semnificative.
Măcinatul şi fierberea cerealelor, tratamentul termic pentru carne de pui sau peşte nu au impact semnificativ pentru conţinutul de seleniu.

Surse alimentare de seleniu
Dovleacul 
Bolile în care dovleacul s-a dovedit benefic sunt: insuficienţa renală, diabetul, infecţiile urinare, insomnia şi enterita. Nutriţioniştii recomandă  cura cu terci de dovleac, care se obţine prin fierberea pulpei de dovleac în lapte. 
Pentru cardiaci şi pentru cei care suferă de retenţie de apă în organism, doza zilnică este de 300 g
Cura cu acest preparat trebuie să dureze 30 de zile. 
Ouăle asigură organismului aproape toate mineralele de care are nevoie şi proteine valoroase. 
Două ouă conţin aproape un sfert din doza zilnică recomandată de seleniu. 
Peştele gras 
O cantitate importantă din acest mineral se găseşte şi în peştele gras. Acesta nu conţine multe grăsimi saturate, fiind de preferat tocmai datorită cantității ridicate de grăsimi „bune“, nesaturate. 
Somonul se numără printre varietăţile de peşte gras care au cantităţi importante de acizi omega-3. 
Tonul proaspăt este foarte sănătos pentru inimă.

Conţinutul în seleniu al produselor alimentare studiate

Denumirea probei                          Cantitate ( µg/kg )
1. Arahide prăjite cu sare                    10,02
2. Franzelă albă                                    3,17
3. Pâine neagră coaptă vatră                 4,21
4. Paine albă feliată la vatră Afer           3,85
5. Pâine integrală Vita Star                    4,03
6. Hrean - Buhuşi                                 1,40
7. Morcov - Buhuşi                              2,20
8. Varză roşie                                       2,13
9. Varză albă România vrac                  2,06
10. Portocale - Grecia                          1,24
11. Orez                                               2,14
12. Spaghete "Pambac"                         8,40
13. Biscuiti obisnuiti vrac                       6,12
14. Faina alba 000 "Pambac"              13,90
15. Ciuperci                                        27,12
16. Usturoi                                          14.54
17. Faina alba 000                              13.90

Cantitati extrase din lucrarea lui Vlad Ioan Teodor

luni, 9 iunie 2014

Alimente sanatoase, cu foarte putine calorii

Aveti jos o lista cu Alimente cu  care ajută să slăbești

Există alimente care au atât de puține calorii, încât doar energia pe care o consumi ca să le mănânci le anulează aportul de calorii.
Astfel, dacă vrei să mănânci pe săturate și în același timp să slăbești sănătos, iată ce ar trebui să consumi:
Portocale
Portocalele sunt cunoscute pentru vitamina C pe care o conțin în cantități mari, însă nu și pentru faptul că au mai puține calorii comparativ cu alte fructe. 100 de grame de portocală conțin 47 de calorii.
Castraveți
Castraveții sunt plini de apă, de aceea conțin atât de puține calorii. Sunt delicioși și merg perfect în salată, mai ales când salata este făcută și din alte legume cu puține calorii. 100 de grame de castravete au în total 16 calorii.
Lămâi
Nu mănânci lămâile ca pe portocale, însă află că și acestea au puține calorii. Așa că dacă obișnuiești să folosești lămâie când gătești - poți să pui în salate sau în apă, peste pește sau alte mâncăruri - nu crește cu mult aportul de calorii la masă. 100 de grame de lămâie au 29 de calorii.
Morcovi
Nu sunt buni doar pentru că au puține calorii, ci mențin sănătatea ochilor. Mai mult de atât, morcovii sunt diuretici în mod natural, așa că te pot ajuta să scapi de apa reținută în exces de corpul tău. Într-o porție de 100 de grame de morcovi ai doar 41 de calorii.
Ceapă
Este delicioasă și dă savoare oricărui tip de mâncare sau salată. Mai mult de atât, este bună pentru că are puține calorii - 100 de grame de ceapă fac cât 40 de calorii.
Roșii
Unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca sunt roșiile. Desigur, nu sunt consumate sau gătite ca și fructe, pentru că nu sunt tocmai dulci, însă ceea ce contează mai mult este că sunt foarte sănătoase și foarte slabe în calorii! 100 de grame de roșie conțin doar 17 calorii.
Ciuperci
Orice tip de ciuperci ai alege să mănânci, nu conține multe calorii. Oricum ai alege să le mănânci, sunt foarte gustoase. Iar o porție de 100 de grame de ciuperci conține între 20 și 40 de calorii.
Pepene
Este dulce și foarte gustos, dar este plin-ochi de apă, iar asta scade foarte mult numărul de calorii. În plus, pepenele este bogat în antioxidanți și îți poate îmbunătăți metabolismul, cu condiția să nu mănânci porții uriașe. 100 de grame de pepene înseamnă 30 de calorii.

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>