marți, 31 decembrie 2013

Sfaturi pentru ALIMENTATIE ALCALINA

Buna seara

Va sugerez mai jos atentie la combinatiile alimentare pe care sunteti tentati sa le faceti la mesele festive, prin intermediul diferitelor clasificari legat de Ph ul alimentelor, ca sustinere fundamentala pentru sanatatea dvs. si va doresc , din nou si in fiecare clipa ,

LA MULTI ANI SANATOSI !



Djuna identifica trei categorii mari de alimente, dupa cum urmeaza:

1. ACID : carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.
2.  NEUTRU : verdeata, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grasimi, ulei vegetal.
3.  ALCALIN : paine, paste fainoase, orez, cartofi, zahar, miere de albine.

Pentru curatirea organismului de substantele daunatoare acestuia, introduse in corp prin alimentatia curenta, trebuie sa se tina seama de cateva reguli usor de respectat.
Categoria nr. 1 de alimente reprezinta acizii, iar categoria nr. 3 - bazele.
Nu se amesteca la aceeasi masa alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3.
Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3.
Diferenta dintre mesele acide si cele bazice trebuie sa fie de minimum 3 ore.
Se poate bea apa inainte de masa, cu 15 minute.
Nu se bea apa in timpul mesei, ci abia la o ora dupa aceasta. Tot cu o ora mai tarziu se pot consuma si fructe, intrucat ele se digera mai repede decat restul alimentelor.
Pe langa alimentele enumerate mai sus, dimineata si seara se consuma cate un catel de usturoi.

 ALIMENTE ALCALINE
Legume
Asparagus
Broccoli
Chilli
Ardei iute/gras
Dovlecel/Zucchini
Păpădie
Mazăre
Fasole verde
Fasole boabe
Spanac
Kale
Alge Wakame
Alge maro (Kelp)
Varză
Chives (soi de ceapă verde cu o uşoară aromă de usturoi)
Andive
Chard (sfeclă elveţiană)
Cartofi dulci
Coriandru
Busuioc
Varză de Bruxelles
Conopidă
Morcovi
Sfeclă roşie
Vinete
Usturoi
Ceapă
Pătrunjel
Telină
Castravete
Năsturel
Salată verde
Cartofi noi
Dovleac
Ridiche

Fructe
Avocado
Roșie
Lămâie
Grepfrut
Nucă de cocos proaspătă

Cereale şi leguminoase
ştir
Hrişcă
orez brun ?
Chia/Salba (Salvia hispanica) ?
Kamut (grâu antic, kamut)
Mei
Quinoa (cereală originară din America de Sud) ?
Spelt (o formă de grâu)
Linte
Fasole
Fasole mung
Soia

Seminţe
Migdale
Cocos
Seminţe de In
Seminţe de dovleac
Seminţe de susan
Seminţe de floarea soarelui

Ulei
Ulei de avocado
Unei de cocos
Ulei de in
Ukei Udo’s (supliment alimentar)
Ulei de măsline

Verdeaţă
Mlădiţe (iarbă) de grâu
Mlădiţe (iarbă) de orz
Mlădiţe (iarbă) de ovăz
Mlădiţe (iarbă) de grâu Kamut
Pir târâtor (iarba câinelui, Agropyron firmum)
Coada calului

Germeni
Germeni de soia
Germeni de Alfalfa - lucerna
Germeni de Amaranth
Germeni de Broccoli
Germeni de  schinduf
Germeni de Kamut
Germeni de fasole Mung
Germeni de Quinoa
Germeni de ridiche
Germeni de Spelt

Pâine
Pâine cu germeni
Lipie cu germeni
Pâine/lipie fără gluten /drojdie

Altele
Apa alcalină
Tofu
Lapte de capră şi de migdale
Ceai din plante

ALIMENTE ACIDE
 Carne
slănină
vită
scoici
carne conservată
miel
homar
midii
vânat
peşte
stridie
porc
iepure
cârnaţi
crustacee
creveţi
ton
curcan
viţel

Lactate şi ouă
unt
brânză
lapte
zer
iaurt
brânză de vaci
înghețată
frișcă
brânză de soia
ouă

Îndulcitori
Îndulcitori artificiali
roșcove
sirop de porumb
fructoză
zahăr rafinat
zaharină
zaharoză
sucraloză
miere
sirop de arțar

Fructe
mere
caise
coacăze
struguri
mango
piersici
pere
prune
stafide
zmeură
căpşuni
fructe tropicale
fructe de pădure
pepene galben
afine
portocale ?
ananas
prune uscate

Ulei
Ulei prăjit
Ulei solid (margarină)
Ulei expus la căldură, lumină sau aer

Băuturi
Alcool
Ceai negru
Cafea
Apa carbogazoasă
Sucuri pasteurizate
Cacao
Băuturi energizante
Cola
Apa de robinet
Lapte
Ceai verde
Băuturi decafeinizate
Apă cu arome

Altele
Ciuperci
Miso  (produs japonez din soia)
Pâine albă, paste, orez alb, tăiţei
Ciocolată
Chipsuri
Pizza
Biscuiţi  
Ţigări
Droguri
Bomboane

Nuci şi seminţe
acaju
arahide
nuci pecan
fistic
nuci
nuci de Brazilia
castane
alune
nuci de macadamia

Sosuri
maioneză
Ketchup
muştar
sos de soia
murături
oţet
sos Tabasco
sos Tamari
sos Wasabi

 Recomandări:
1. Fructele sunt considerate acidifiante datorită conținutului lor ridicat de zahăr. Nu trebuie evitate complet, în cadrul unei diete alcaline este permis un fruct zilnic.
2. Unele alimente, deși par acide la prima vedere, au totuși un efect alcalin în corp: lămâile și roșiile, de exemplu.
3. Sosul de soia, miso, tamari și alte alimente fermentate sunt acidifiante. Ele pot fi totuși consumate ca parte din procentul de 20% alimente acide permise.
4. Ceaiul și cafeaua sunt acidifiante, așa că trebuie înlocuite. Toate ceaiurile de plante sunt alcaline (cu excepția celor foarte pline de fructe și a ceaiului verde). Ceaiul Roiboos este o alternativă recomandată.
5. Pâinea este dificil de înlocuit pentru unii oameni. Căutați pâinea cu germeni sau lipiile, mai ales fără gluten sau drojdie.
6. Hidratarea! O hidratare optimă este cel mai important element al dietei alcaline. Dar nu cu orice fel de apă. Apa de robinet este acidifiantă, și conține multe substanțe nedorite în corp (pesticide, metale grele, fluoride, etc). Citiți eticheta sticlelor de apă plată din magazine și căutați o apă cu Ph cât mai ridicat, peste 7,5).

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>