Cercetatorii britanici au dat verdictul: consumul de oua este benefic pentru sanatatea noastra, dar cel mai bun este oul de prepelita pentru ca este un super aliment, capabil sa ne ofere toti nutrientii importanti de care organismul nostru are nevoie intr-o zi.
Ce contine oul de prepelita?
Ouale de prepelita le-ar putea inlocui cu usurinta pe cele de gaina pentru ca ele contin de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B12. Mai mult decat atat, ouale de prepelita contin 13 % proteine de calitate superioara fata de cele de gaina, vitamina A, B, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu, glucide speciale si are un total de 14 calorii! In plus, ele nu provoaca alergii, din contra, le vindeca! Si lucrurile nu se opresc aici!
Beneficii ale consumului de oua de prepelita
Ouale de prepelita sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice varsta, sunt bune pentru lauze, pentru persoanele care tocmai au suferit operatii sau care au facut chimioterapie, pentru anemici, dureride cap, oboseala etc. Ele sunt bune atat pentru cei care isi doresc sa isi mentina sanatatea dar si pentru cei care isi doresc sa si-o recupereze.
Ovomucoidul, adica proteina din albus, previne alergiile, vindeca rinita alergica si sinuzitele.
Ouale de prepelita sunt recomandate celor care au probleme digestive pentru ca regleaza aciditatea gastrica. Asadar, ele sunt benefice celor care sufera de ulcer, gastrita dar si care au pietre la bila, la rinichisau care au probleme cu ficatul.
De asemenea,ele intaresc sistemul imunitar fiind bune pentru copii pentru ca ii feresc de bolile infectioase, vindeca anemiile, conjunctivitele si urticariile.
Ouale de prepelita stimuleaza metabolismul, fiind de folos in curele de slabire si in prevenirea si tratarea obezitatii. De asemenea, ouale de prepelita scad colesterolul si protejeaza inima si intreg sistemul circulator.
In plus, ele sunt bune in tratarea astmului, diabetului si tuberculozei.
In cazul copiilor si nu numai, ouale de prepelita stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si sistemul nervos. Consumul de oua de prepelita este bun si in cazul viitoarelor mamici care vor sa asigure o dezvoltare armonioasa a sistemului nervos si cerebral al copilului. Studiile cercetatorilor britanici au ajuns la concluzia ca acei copii care au consumat oua de prepelita au inregistrat un coeficient de inteligenta crescut.
In cazul barbatilor, ouale de prepelita sunt cunoscute pentru efectele sale benefice asupra fertilitatii, impotentei si libidoului datorita continutului lor de proteine, vitamine si fosfor.
De asemenea, ouale pe prepelita sunt foarte bune pentru sanatatea pielii si a parului. Daca vi se pare greu de crezut, atunci trebuie sa stiti ca multe masti de infrumusetare se folosesc de acest aliment complet pentru rezultate excelente.
Cum se consuma ouale de prepelita?
Oule de prepelita se consuma, in general, crude pentru a profita la maxim de calitatile lor. Ele se spala in apa fierbinte. Spre deosebire de ouale obisnuite, nu exista riscul infectiei cu Salmonella pentru ca ele sunt rezistente la infectii datorita continutului de lizozima, o substanta care ucide bacteriile. Daca nu va place deloc gandul de oua crude, atunci puteti sa folositi un mic artificiu pentru a face mai placuta experienta: le puteti amesteca cu suc de rosii sau de portocale sau le puteti combina in salata de legume, de fructe, cu branza sau cu miere, dar tot in stare cruda.
Cura cu oua de prepelita
Ouale se beau dimineata, pe stomacul gol, cu aproximativ o ora inainte de micul dejun. Cura tine intre 30 si 60 de zile si poate fi tinuta de oricine, inclusiv de copii.
Pentru copii, cura cu oua de prepelita se recomanda pentru a imbunatati starea fizica si mentala. Studii recente au aratat ca aceasta cura are un impact benefic asupra IQ-ului si a sistemului nervos, stimuleaza cresterea si rata metabolismului.
Copii sub un an pot urma o astfel de cura, care dureaza numai 30 de zile, timp in care se va consuma un singur ou zilnic. Copiii cu varsta intre 1 an si 7 ani pot urma o cura de 30 de zile in care, zilnic, se vor consuma cate 2 oua de prepelita.
Copiii intre 8 si 10 ani pot urma o cura de 30 de zile in care trebuie sa consume cate trei oua pe zi, adica un total de 90 de oua.
Copiii intre 11 si 15 ani pot urma o cura de 31 de zile in care pot consuma cate 3 oua in primele 3 zile, si apoi cate 4 oua pana la finalul curei. In total se vor consuma 120 de oua.
Pentru copiii care au intre 16 si 18 ani este recomandat sa tina o cura de 25 de zile in care sa consume 3 oua in primele doua zile, patru in a treia zi si apoi cate 5 pana la finalul curei. In total se vor consuma 120 de oua.
Adultii pot opta pentru doua tipuri de cure: una cu 120 de oua si alta cu 240 de oua. Prima va dura 25 de zile, iar a doua 49 de zile. Singura diferenta dintre cele doua cure este numarul de zile, dar administrarea este la fel: in primele doua zile se consuma cate 3 oua, in a treia zi se consuma 4 oua si apoi, zilnic, se consuma cate 5 oua pana la finalul curei.
preluat de la http://infoprepelite.blogspot.com
3 comentarii:
dar oare ouale din comert provenite de la prepelite hranite cu concentrate pentru a se oua mai des au aceleasi proprietati terapeutice?
Florin, ferma noastra nu recomanda cura cu oua crescute pe baza de concentrate sau furaje cumparate. Acestea contin faina de peste sau de oase, lucru usor observabil chiar la pasarile de curte, care sunt violente intre ele, dupa consumul de astfel de furaje.
Ne poti vizita pe facebook: microferma
Vând ouă praspete de prepeliţă - 0,25 Ron/buc
Relaţii la telefon: 0743664031
Mail: ouabucuresti@gmail.com
Persoana de contact: Viorel
*Comenzile de minim 100 bucăţi se livrează GRATUIT la dorinţa cumpărătorului, pe raza Sectorului 1 Bucureşti.
Trimiteți un comentariu