"Putine privelisti exprima atat de fidel reintoarcerea definitiva a primaverii, precum campurile acoperite de boarea verde a graului, a secarei si orzului. Cine sa le mai intoarca din drum?
- Energiile cuprinse in primele plante care inverzesc au o atotputernica forta de vindecare. Acceptati-le darul! -
Circuitele clorofilei au fost iarasi restabilite. In verdele crud, aproape transparent in lumina puternica a soarelui, se simte pulsand viata, cu energiile sale uriase si tainele sale indescifrabile.
Firele marunte si gingase ascund substante si energii cu o putere nebanuita, cu efecte regenerative, intineritoare si vindecatoare extraordinar de puternice. De-a lungul timpului, multi cercetatori au fost atrasi de enigma primelor plante de primavara. Ei au cautat sa realizeze un transfer de tinerete si vitalitate de la ele spre fiinta umana, folosindu-le in fel si chip, cautand sa le descifreze compozitia si sa le inteleaga. Astfel au luat nastere o multime de cure de dezintoxicare si de regenerare, din care am selectat-o pe cea mai eficienta: cura cu orz verde.
Vitamine, hormoni si clorofila
Dintre toate mladitele verzi de cereale care apar primavara, cele ale orzului s-au dovedit a fi cele mai active in curele de regenerare. De ce? Oamenii de stiinta au incercat sa raspunda la aceasta intrebare si au cercetat in amanunt continutul firelor tinere de orz, descoperind in ele o veritabila farmacie. Ce gasim in rafturile acestei "farmacii"? In afara unui conglomerat puternic de vitamine, minerale si enzime, orzul verde contine hormoni naturali si clorofila (numai despre aceasta substanta si efectele sale miraculoase asupra sanatatii s-ar putea scrie carti intregi, in ultimii cincizeci de ani fiind facute sute de studii care pun in evidenta actiunea sa de "curatare" exercitata asupra organismului, inclusiv asupra sangelui, de stimulare imunitara, de cicatrizare si regenerare).
Cum obtinem mladitele de orz verde
Pentru o perioada scurta de timp (2-3 saptamani), vom gasi orzul verde direct pe camp, de unde poate fi recoltat prin taierea firelor verzi la 2-3 cm de radacina (planta trebuie foarte bine spalata, pentru inlaturarea eventualelor ingrasaminte chimice). In cazul unor cure mai lungi, se recomanda cultivarea orzului in ghivece, la domiciliu.
Materiale necesare: seminte de orz sanatoase, pamant gras pentru flori si ghivece largi sau tavite care sa poata fi umplute cu pamant.
Sadirea: semintele de orz se tin la inmuiat in apa vreme de 24 de ore, dupa care se pun in pamant la 1 cm adancime si se stropesc regulat (zilnic). Intr-o saptamana, vor aparea firele de orz, care vor creste foarte rapid, ajungand in circa zece zile la dimensiunea ceruta: 20-30 cm.
Cum preparam si cum administram orzul verde
De obicei, se foloseste sucul de orz verde, care se poate obtine casnic prin trei metode:
1. Prin tocare: o mana de fire verzi de orz se da prin masina de tocat carnea, dupa care se stoarce pasta vegetala obtinuta in tifon, strangandu-se sucul intr-un pahar.
2. Cu storcatorul de fructe: este metoda cea mai comoda. Se pun in storcator manunchiuri compacte de fire de orz, care vor lasa rapid un suc limpede, de culoare verde, ce va fi adunat intr-un pahar de sticla.
3. Prin mixare: intr-un mixer electric (modelul cu elice pe fundul vasului) se pun o mana de tulpini verzi tocate putin si apa cat sa poata fi maruntite de catre elice. Se mixeaza asa incat sa devina o pasta, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare sau prin tifon.
Cel mai bine este sa se consume acest suc la cel mult cateva minute dupa stoarcere (in cazul in care este pastrat la frigider, termenul sau de valabilitate se prelungeste la maximum 6 ore). Sucul pur, obtinut prin tocare si stoarcere sau cu storcatorul centrifugal, se consuma diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de apa sau de suc proaspat de legume. Sucul obtinut prin mixare nu se mai dilueaza, intrucat a fost deja adaugata apa in procesul obtinerii sale.
Doza zilnica este de cate un pahar de suc diluat, baut de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa.
Durata unei cure de primavara
Sucul de orz verde este un remediu puternic, dar bland, ale carui efecte se vad mai ales in timp.
Pentru o cura de intretinere sunt suficiente doua saptamani de tratament, in timp ce pentru tratarea unor boli cronice este necesar ca o cura sa dureze minimum o luna. Persoanele care sufera de o asemenea boala cronica sau care simt ca au nevoie de o purificare mai serioasa este bine sa mentina aceasta cura pana la finele lunii mai (intre altele, acest tratament ajuta la adaptarea sistemului cardiovascular la inconvenientele caniculei).
Un caz aparte il constituie bolile tumorale, benigne si maligne, in care aceasta cura are efecte maxime, daca este tinuta trei luni.
Cateva boli care se vindeca prin cura interna cu extract de orz verde
Anemia si lipsa de calciu - raspund foarte bine la tratamentul cu orz verde care, pe langa continutul sau de minerale, mai are calitatea de a imbunatati asimilatia. Se bea inainte de fiecare masa un pahar de suc de orz, diluat in proportia 1:3, vreme de 2-4 saptamani. Este un tratament
recomandat si copiilor peste 2 ani, carora le va fi injumatatita doza.
Bolile de ficat si de bila - sunt combatute lent, dar foarte puternic, de tratamentul indelungat cu suc de orz verde. Am putut observa din plin eficienta acestei cure in cazul unei persoane care suferise foarte multe interventii chirurgicale si luase atat de multe medicamente chimice, incat dupa parerea medicilor nu mai putea suporta o terapie dura. A urmat o
cura alternativa cu suc de orz verde si suc de frunze de patrunjel (se obtine in acelasi mod ca si cel de orz), cate doua saptamani cu fiecare remediu, vreme de trei luni. Dupa acest interval de timp, durerile de ficat au disparut, iar analizele au pus in evidenta faptul ca procesul de distrugere fusese oprit. Si mai era un lucru: persoana in cauza recuperase o mare parte din capacitatea functionala a singurului rinichi pe care il mai avea (celalalt fiind extirpat prin operatie), evitand astfel dializa.
Cancerul si tumorile benigne - sucul de orz verde inhiba, prin mecanisme inca necunoscute, procesul formarii si proliferarii formatiunilor tumorale. Se recomanda cura indelungata cu suc de orz verde (cate trei pahare pe zi), asociata cu un regim lacto-vegetarian, bazat preponderent pe
cruditati.
Varicele si hemoroizii - cu ceva timp in urma, am cunoscut o batrana care suferea de varice de mai bine de 20 de ani, varice care, pe masura ce trecea timpul, se ingrosau si tindeau sa formeze ulcere. Intrucat avea resurse foarte modeste si nu-si permitea un tratament cu medicamente, ea a recurs la o metoda pe care o stia din batrani: in fiecare zi, bea 3-4 pahare cu un amestec de sucuri din orz verde, morcov si sfecla rosie, in proportii egale. A mancat mai mult legume si fructe crude, urmand cu rabdare acest tratament vreme de sase luni. Rezultatele au fost uimitoare: dupa doua luni, varicele au inceput sa se estompeze, disparand apoi una cate una, pana cand picioarele au ramas "curate ca in tinerete", ca sa o citez pe batrana care a aplicat acest tratament. Nu cunosc un alt tratament al varicelor sau hemoroizilor care sa se poata compara ca eficienta cu acesta.
Gastrita si ulcerul - sunt foarte rapid ameliorate atunci cand se bea de doua-trei ori pe zi suc de orz verde proaspat stors (daca sta mai mult incepe un proces de fermentatie care il face daunator pentru bolnavii de stomac). Sucul se bea pe stomacul gol, inainte de masa, atat pentru
tratamentul bolii, cat si pentru prevenirea ei.
Reumatismul, bolile de piele si alergia - le-am grupat impreuna, intrucat toate sunt tratate prin acelasi mecanism de cura cu orz verde, si anume prin dezintoxicare. Se beau minimum trei saptamani cate trei pahare de suc de orz verde pe zi, efectele vindecatoare aparand in timp, dar fiind si foarte stabile.
Menopauza, sterilitatea, imbatranirea prematura - sunt foarte receptive la tratamentul cu orz verde, care, intre altele, este un intineritor de prima mana. Cele mai bune rezultate se obtin tinandu-se in fiecare anotimp cate o cura de patru saptamani cu suc de orz, din care se beau trei pahare pe zi.Cateva aplicatii pentru frumusete
Tenul iritat si inrosit - se pun comprese cu suc proaspat de orz verde, care se tin vreme de 30 de minute, dupa care pielea se lasa sa se usuce in aer liber. Pentru persoanele care au reactii alergice puternice, se recomanda si cura interna cu suc de orz verde.
Tenul ofilit - se tine pe obraz vreme de 30 de minute o compresa cu suc proaspat de orz verde, dupa care se intinde pe locul tratat pentru alte 10 minute o masca din smantana. In final, fata se spala cu putina apa calduta sau ceai de rozmarin.
Acneea - se trateaza atat intern, cat si extern, cu orz verde. Intern, se face o cura de patru saptamani, timp in care se beau zilnic trei pahare de suc de orz. Extern, se aplica vreme de 30-45 de minute, direct pe piele, terciul de orz verde, obtinut dupa stoarcerea sucului. Dupa curatarea
pielii cu putina apa calduta sau ceai de salvie, se lasa pielea sa se usuce."
-Formula as``
Puterea lui Cinci ~ (240)
Acum 4 ore