marți, 14 noiembrie 2017

Despre Mei

Indepartarea excesului de greutate nu este o sarcina usoara. Este nevoie nu numai de vointa si ambitie, dar, de asemenea, si de alimente sanatoase. Este foarte important pentru o persoana ca dieta sa aiba produsele cu un continut necesar de minerale si vitamine.

Meiul este cunoscut in lume de acum 7000 ani, si este pur si simplu o cereala de neinlocuit. Aceasta cereala mica este foarte bogata in magneziu, de care majoritatea femeilor au deficienta in corpul uman, mai ales cand tin o dieta. Acest element este esential pentru functionarea corecta a proceselor metabolice ale corpului.

In plus contine fibre dietetice, care reglementeaza motilitatea si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol din sange. Acest lucru este realizat datorita vitaminei B3 (niacina) prezenta in mei.

Meiul contine o serie de vitamine B, care contribuie de asemenea la o stare buna de sanatate, precum si la un aspect mai stralucitor.

Este bogat in vitamina PP, si pur si simplu ajuta pielea sa arate vibranta si sanatoasa. Fierul imbunatateste tonusul pielii, potasiu, functia sistemului cardiovascular, fluorul intareste dintii, iar manganul, este implicat in mod activ in metabolism, ajutand la absorbtia de substante si pierderea in greutate, potrivit bewoman.ro.

Meiul nu contine gluten si alergeni, si are un mic indice glicemic. Toate substantele nutritive din cereale, cu exceptia faptului ca va ajuta organismul dumneavoastra sa ramana in forma, va intari sistemul imunitar.

Meiul poate fi combinat cu o varietate de fructe, legume, poate fi utilizat intr-o varietate de feluri de mancare, deserturi, supe si multe altele.


PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII

Boabele de mei sunt foarte bogate în vitamine, conțin complexul de vitamine B, vitamina A, E, săruri minerale - fier, magneziu, fosfor, potasiu -, sunt o sursă importantă de proteine și fibre, sunt foarte bogate în enzime, nu conțin gluten, fiind indicat în meniul persoanelor cu intoleranță la gluten, sau celor cu alergie la alte cereale.
                meiul 
Substanțele nutritive conținute de boabele de mei, ajută aparatul digestiv să funcționeze optim 
  • combate indigestia, balonările, greața, ulcerul, hiperaciditatea,
  • combate diareea, indigestia, stările de vomă,
  • ajută la tonifierea rinichilor, datorită proprietăților diuretice,
  • protejează pielea, părul, buzele, părul și unghiile, datorită conținutului mare de magneziu și siliciu,
  • ajută la micșorarea și menținerea colesterolului la valori normale,
  • este recomandat pentru consum persoanelor care au probleme cardiace,
  • reducerea presiunii arteriale,
  • este benefic în astm și migrene,
  • combate extinderea ciupercilor și a micozelor, datorită conținutului de compuși antifungici și antimicotici,
  • combate respirația urât mirositoare, datorită proprietăților bactericide,
  • este recomandat în convalescență și în regimul vegetarienilor, datorită conținutului mare de fier,
  • oferă organismului un plus de energie,           
  • echilibrează stările nervoase, stările depresive,
  • crește puterea de concentrare.
Conținutul de acid folic, indispensabil în producerea de celule noi, îl recomandă în alimentația gravidelor, combate greața în primele luni de sarcină, și a copiilor mici.
Meiul, datorită efectului alcalin, combate acidoză, o afecțiune specifică omului modern, care duce la osteoporoză, nervozitate și sensibilitate, probleme digestive, acidoză, este și o cauză a dezvoltării infecțiilor micotice - candidoza -.

RECOMANDARI

Boabele de mei, în alimentație, pot fi o alternativă  sănătoasă pentru orez, cușcuș, cartofi, înainte de pregătire meiul trebuie spălat în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore, sau de seara până dimineața, se fierbe la foc mic, 20-30 de minute, se poate adăuga la ciorbe, supe, salate, tocănițe de legume, garnitură la fripturi alături de alte legume.
               meiul 
Faina se poate adăuga la făina de grâu, pentru pregătit pâine, sau produse de patiserie, pregătite în casă, se por face inclusiv tăiței.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>